Wijnen van Fevre, William

Fevre, William

In 1959 begint William Fèvre aan zijn eerste oogst in de Chablis. William komt uit een familie die al meer dan 200 jaar in deze regio woont. Het is dan ook niet gek dat hij ervoor koos om hier aan de slag te gaan als wijnmaker.

William Fèvre begint met 7 hectare, maar door de jaren heen groeit dit uit de huidige oppervlakte van 78 hectare. Dit maakt hem een van de grootste landeigenaren van de regio. Van dit areaal is 15,9 hectare geclassificeerd als premier cru en 15,2 hectare als grand cru. De grand cru wijngaarden zijn: Les Bougerots, Les Preuses, Vaudésir, Les Grenouilles, Valmus, Le Clos en Blanchot. De percelen Fourchaume, Montée de Tonnerre, Mont de Mileu en Vaucoupin zijn geclassificeerd als premier cru.

De wijngaarden kenmerken zich door steile, rotsachtige hellingen. De bodem bestaat uit een combinatie van mergel en kalk, wat samen de unieke Kimmeridge bodem vormt. Deze bijzondere bodem geeft de wijnen uit de Chablis veel frisheid en mineraliteit. Om de druiven in een zo natuurlijk mogelijke omgeving te laten groeien worden de wijngaarden op biologische wijze geteeld.

Bij Domaine William Fèvre wordt er zorgvuldig gewerkt om elke wijn zijn eigen karakter te geven. Daarom staat het uitdrukken van het terroir centraal. In de kelder worden oude vaten van gemiddeld zes jaar oud gebruikt, zodat de wijn minimale houtinvloeden krijgt. De vinificatie is gericht op het maken van zuivere en pure wijnen. Daarnaast ondergaan premier en grand cru cuvées een sur lie rijping van gemiddeld een halfjaar.

De premier en grand cru cuvée hebben een zuiver bouquet van onder andere witte bloemen, citrus en mineraliteit. De Les Preuses en Bougros zijn één van de belangrijkste grand cru’s van William Fèvre. Deze wijnen zijn gebaat bij een aantal jaar flesrijping. Na zo’n vijf jaar laten de premier en grand cru’s pas echt hun prachtige karakter zien. Van recente vintages zijn 2014, 2016 en 2017 absolute topjaren!

Lees meer
Aan favorieten toegevoegd