Wijnen van Chateau Clos Fourtet

Chateau Clos Fourtet

Château Clos Fourtet ligt bij de ingang van de stad Saint-Émilion, met een prachtig met klimop overdekt landhuis en grote ondergrondse kelders. Het bescheiden oude 'Camp Fortet' waakt al eeuwenlang over de historische stad Saint-Émilion, biedt bescherming in tijden van oorlog en ziet toe op de welvaart. De wijngaard van 19 hectare (Merlot (72%), Cabernet Franc (22%) en Cabernet Sauvignon (6%)) ligt op de hoogste hellingen van West-Saint-Émilion, met het kasteel en de omringende muur gebouwd uit de rots eronder.

Clos Fourtet is lid van de elite 'Premiers Grands Crus Classés' van Saint-Émilion sinds het begin van de classificatie in 1956.

Onder leiding van de Lurtons en wijnmaker Pierre Lurton vestigde het domein zijn reputatie als een van de beste op het plateau van St. Martin. De Parijse zakenman Phillipe Cuvelier kocht Clos Fourtet in januari 2001.

De wijngaard profiteert van een uitstekende drainage door zijn ligging op de top van Saint-Émilion, waar kalksteenbodems domineren. Dit zorgt voor wijnen met een unieke frisheid, delicate tannines en mineraliteit, die een sterke identiteit weerspiegelen die door gepassioneerde liefhebbers wordt erkend als de 'Clos Fourtet-stijl'. Het wijnhuis werkt in harmonie met de omringende natuur om de bodems te voeden.

Een groot ondergronds grottennetwerk van 13 hectare slingert zich onder de wijngaarden door en biedt een uitzonderlijk natuurlijk klimaat voor de 250 vaten en 100.000 flessen wijn die er zijn opgeslagen. Deze natuurlijke kelder is niet alleen functioneel maar ook esthetisch, met een mysterieuze geschiedenis die haar allure versterkt.

De Premier Grand Cru Classé wijnen van Clos Fourtet behoren tot de mooiste voorbeelden van Saint-Émilion, met natuurlijke aroma's die samenkomen in een charmante weergave van het ongeëvenaarde potentieel van de wijngaard. De wijnen rijpen en ontwikkelen zich in de loop van de tijd en vormen het hoogtepunt van alle inspanningen van het wijnhuis.

Clos Fourtet produceert wijn die traditioneel wordt gevinifieerd en 18 maanden rijpt in eikenhouten barriques (60-70% nieuw). De wijn wordt ongefilterd gebotteld.

Lees meer
Chateau Clos Fourtet
Aan favorieten toegevoegd