Wijnen van Chateau Angelus

Chateau Angelus

Dit Château stond vroeger bekend als Château L’Angélus (tot 1990) en is gelegen nabij de stad St-Emilion, aan de rechteroever van de Bordeauxregio. De naam Angélus is afgeleid van een stuk land waar men de Angélusbellen van drie verschillende locale kerken simultaan kan horen luiden.


De wijngaarden van Angélus werden door de Boüard de Laforestfamilie toegevoegd aam hun reeds bestaande domein in 1920 and 1926. Het landgoed heeft momenteel 23.4 hectaren van ranken geplant, die bestaan uit Merlot (51%), Cabernet Franc (47%) en Cabernet Sauvignon (2%). De wijn van Château Angélus was reeds geclassificeerd als een “Grand Cru Classé” in de jaren 50, maar werd gepromoot tot “Premier Grand Cru Classé B” in 1996 and zelfs tot “Premier Grand Cru Classé A” in 2012.


Er zijn slechts vier “Premier Grand Cru Classé A” wijnen in de St-Emilion classificatie dezer dagen. Vandaag wordt Château Angélus geleid door Stéphanie de Boüard-Rivoal, samen met Thierry Grenié de Boüard, terwijl haar vader, Hubert de Boüard-Laforest, de co-director en consultant blijft.


De stijl van de Grand Vin kan beschreven worden als diep gekleurd en heel intens, met aangename fruitaroma’s, frisheid en zachte tannines. De wijn is gerijpt in nieuw eik voor ongeveer 18 maand en er is geen zuivering of filtratie. De jaarlijkste productie bedraagt ongeveer 75.000 flessen.


Ze produceren ook een tweede wijn (Le Carillon d’Angélus, sinds 1987) en zelfs een derde wijn (No. 3 d’Angélus). De legendarische jaren van Château Angélus zijn: 1899 (de oudste fles wordt bewaard in hun kelder), 1953, 1985, 1990, 2000, 2005, 2010 en 2016.


In 2012 ontwierp het Château een speciale fles om de promotie tot “Premier Grand Cru Classé A” te vieren.

Voor de filmliefhebbers: flessen van Château Angélus kwamen voor in two James Bondfilms; “Casino Royal” and “Spectre”.

Lees meer
Chateau Angelus

Wijnen van van Chateau Angelus

Carillon de L'Angelus  |  Chateau Angelus  |   | 
Aan favorieten toegevoegd