Wijnen van Chateau Hosanna

Chateau Hosanna

Château Hosanna is gevestigd in het hart van Pomerol, in de nabijheid van sommige van de meest bekende wijnhuizen in Pomerol zoals Château Petrus en Vieux-Château Certan. Een van de meest bekende vintages van Château Hosanna is de Château Hosanna 2009, door vele internationale reviewers beoordeeld met een zeer hoge puntenscore.

Het landgoed van Château Hosanna telt 4.5 hectare grondgebied, waarvan 70% bestaat uit Merlot wijnstokken en 30% uit Cabernet Franc. Sommige Cabernet Franc wijnstokken staan al sinds medio 19e eeuw op het grondgebied. De wijnstokken zijn gevestigd op blauwe kleigronden en rood grind op een zogeheten “crasse de fer” bodemtype, wat wordt beschouwd als een fundamenteel element in de productie van Pomerol wijn.

Het geschiedenisverhaal van Château Hosanna gaat terug tot in de 16e eeuw, toen de familie De Mey de allereerst wijnstokken van Pomerol plantte. Het château was oorspronkelijk genaamd als “Château Certan Giraud”, wat in die tijd volgens velen de beste cru’s in Pomerol had geproduceerd.

Château Certan Giraud bestond uit twee afgebakende stukken land, wat werd opgesplitst nadat het château werd overgenomen door Jean-Pierre Moueix in 1999. Eén van de stukken landgoed werd Château Hosanna genoemd en de andere Château Certan Marzelle. Laatstgenoemde werd later weer doorverkocht, waarmee Château Hosanna het succesverhaal van Jean-Pierre Moueix heeft voortgezet!

Lees meer
Chateau Hosanna
Aan favorieten toegevoegd