Port Askaig Autumn Edition 2020 45.8% NV


4.5 sterren - 1 professionele reviews
€ 52,00 (excl. BTW)
62,92 (in. BTW)
buy with
(max. 3)
Distileerderij Undisclosed
Bottelaar Elixir Distillers
Serie Autumn Edition 2020
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld 2020
Land Schotland
Streek Islay
Leeftijd 12
Cask Type Sherry Butt
Vatnummer
Alcohol percentage 45.8
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 3

Professionele reviews

BOW (86)

Port Askaig Autumn Edition 2020: Een Raadselachtige Islay Whisky door Elixir Distillers

Whisky-liefhebbers zijn bekend met de aantrekkingskracht van Islay, een Schots eiland dat bekend staat om zijn krachtige en turfachtige whisky's. Onder de vele intrigerende releases die uit deze gerenommeerde whisky-regio komen, springt de Port Askaig Autumn Edition 2020 eruit als een verborgen juweeltje. Vervaardigd door onafhankelijke bottelaar Elixir Distillers, eigendom van The Whisky Exchange, wekt deze limited edition release nieuwsgierigheid met zijn onbekende distilleerderij, terwijl het subtiel hint naar de betrokkenheid van Caol Ila, de distilleerderij die toezicht houdt op Port Askaig.

Elixir Distillers heeft een reputatie opgebouwd door uitzonderlijke vaten te selecteren en whisky-liefhebbers unieke expressies te bieden. De Port Askaig Autumn Edition 2020 getuigt van hun toewijding om de geest van Islay in elke fles vast te leggen. Gebotteld op 45,8% ABV, biedt deze release een gebalanceerde en boeiende ervaring voor de veeleisende whisky-drinker.

De beslissing om de distilleerderij geheim te houden, voegt een element van mysterie en speculatie toe aan de Port Askaig Autumn Edition 2020. Hoewel de exacte herkomst onbekend blijft, geeft de naam "Port Askaig" een subtiele hint en verwijst naar de distilleerderij die toezicht houdt op de haven van Port Askaig op Islay: Caol Ila. Caol Ila staat bekend om zijn uitzonderlijke geturfde whisky's, waardoor het een sterke kanshebber is als de bron van deze intrigerende release.

Terwijl men de Port Askaig Autumn Edition 2020 verkent, onthult de whisky zijn karakter door middel van een symfonie van aroma's en smaken. In de neus vermengt de betoverende geur van turfrook zich met de verkwikkende zeelucht van de kust. Bij elke slok begroet het gehemelte een harmonieuze samensmelting van rijke rokerige tonen, vermengd met subtiele zoetheid en fruitige ondertonen. De whisky toont het kunstige evenwicht tussen turf en andere smaakprofielen, en biedt een boeiende reis voor de zintuigen. De lange en bevredigende afdronk blijft hangen en laat een blijvende indruk achter van rook en eikenhout.

De Autumn Edition 2020 belichaamt de toewijding van Elixir Distillers aan onafhankelijke bottelingen die het beste van de Islay whisky's belichten. Met deze release hebben ze wederom hun expertise aangetoond in het selecteren en blenden van vaten om een uitzonderlijke expressie te creëren. Ondanks de onbekende distilleerderij is het vakmanschap en de toewijding aan kwaliteit duidelijk in elk aspect van deze

limited edition botteling.

Het verkrijgen van een fles van de Port Askaig Autumn Edition 2020 kan uitdagend zijn vanwege de beperkte beschikbaarheid. Maar de moeite om deze expressie te bemachtigen zal zeker beloond worden. Of je nu een ervaren whisky-kenner bent of een enthousiasteling die graag de verborgen diepten van Islay wil verkennen, deze release biedt een verleidelijke kans om de raadselachtige geest van Port Askaig en de betoverende wonderen van Islay whisky te ervaren.


Aan favorieten toegevoegd