Rosebank 18 Years Old Chieftain's Choice Cask 612 46% 2008


5.0 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Rosebank
Bottelaar Ian Macleod
Serie Chieftain's Choice
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 02.1990
Gebotteld 09.2008
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 18
Cask Type Sherry Butt
Vatnummer 612
Alcohol percentage 46
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (88.50)

Rosebank cask 612, gebotteld door Ian Macleod in september 2008, is een Schotse single malt whisky die in februari 1990 is gedistilleerd bij de Rosebank-distilleerderij in Falkirk. De distilleerderij is helaas in 1993 gesloten, waardoor deze whisky een zeldzame en gewilde fles is geworden onder whisky-liefhebbers.

Deze specifieke fles heeft gerijpt in een single bourbon hogshead vat en is gebotteld op een alcoholpercentage van 46%. Dit resulteert in een perfect gebalanceerde whisky die zowel complex als toegankelijk is.

Bij het openen van de fles komt er een subtiele neus naar voren met tonen van honing, vanille en een vleugje citroen. Het heeft ook een licht bloemige geur met hints van gras en een lichte kruidige toets.

Bij de eerste slok proef je direct de zoetheid van de honing en vanille, gevolgd door een fruitige smaak van perzik en appel. Het heeft ook een licht kruidige toets met tonen van peper en kaneel, die bijdragen aan de complexiteit van de whisky. De afdronk is lang en zacht met een lichte rokerigheid en een subtiele hint van eikenhout.

Wat deze whisky zo bijzonder maakt, is het perfecte evenwicht tussen de zoetheid van het bourbon vat en de bloemige en fruitige tonen van de Rosebank-distilleerderij. Het is een zachte en subtiele whisky die perfect is om van te genieten bij een bijzondere gelegenheid of om te delen met vrienden.

Kortom, Rosebank cask 612 is een prachtige whisky met een interessante geschiedenis. Het is een must-have voor elke verzamelaar of liefhebber van Schotse single malt whisky.


Aan favorieten toegevoegd