Macallan 26 Years Old Gleann Mór Spirits A Rare Find 40.8% 1993


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 735,00   - uitverkocht
Sale
Macallan - 26 Years Old Gleann Mór Spirits A Rare Find 40.8% 1993 In orginal Box
buy with
Distileerderij Macallan
Bottelaar Gleann Mór Spirits
Serie A Rare Find
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 1993
Gebotteld 2019
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 26
Cask Type Refill Sherry Cask
Vatnummer
Alcohol percentage 40.8
Inhoud 0,70
Conditie In orginal Box
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (90)

Macallan 26 jaar oude Gleann Mór Spirits A Rare Find: Een Zeldzame Ontdekking voor Fijnproevers

In de wereld van whisky zijn er altijd enkele flessen die boven de rest uitsteken. Een dergelijke zeldzame ontdekking is de Macallan 26 jaar oude Gleann Mór Spirits A Rare Find. Gedistilleerd in 1993 en gebotteld in 2019, is deze uitzonderlijke single malt whisky een waar genot voor de zintuigen.

Met een alcoholpercentage van 40.8% is de Macallan 26 jaar oude Gleann Mór Spirits A Rare Find een meesterwerk van vakmanschap en rijping. Deze expressie is met zorg gebotteld door de onafhankelijke bottelaar Gleann Mór Spirits, bekend om hun aandacht voor detail en het creëren van unieke whisky's.

Wat deze whisky echt bijzonder maakt, is de rijping in een refill sherryvat. Gedurende 26 jaar heeft deze Macallan zich ontwikkeld in het vat, waarbij het karakter en de smaken worden verrijkt door de subtiele invloeden van het sherryvat. Het resultaat is een complexe en uitgebalanceerde whisky met een onderscheidend karakter.

Bij het inschenken van een glas Macallan 26 jaar oude Gleann Mór Spirits A Rare Find, wordt je begroet met een diepe amberkleur en een verleidelijk aroma. Tonen van gedroogd fruit, vanille en zachte kruiden vullen de neus en prikkelen de zintuigen. Het is een uitnodiging om de whisky te proeven en te ontdekken wat hij te bieden heeft.

Op het gehemelte onthult de whisky zijn ware aard. Een harmonieus samenspel van smaken ontvouwt zich, met hints van rijke chocolade, gekonfijt fruit en warme kruiden. De textuur is zijdezacht en de smaak ontwikkelt zich geleidelijk, waardoor elke slok een nieuwe sensatie biedt.

De afdronk van de Macallan 26 jaar oude Gleann Mór Spirits A Rare Find is lang en bevredigend. De smaken vervagen langzaam, met subtiele hints van eikenhout en een vleugje zoetheid die blijven hangen. Het is een moment om te koesteren en te genieten van de complexiteit en het vakmanschap van deze zeldzame whisky.

De Macallan 26 jaar oude Gleann Mór Spirits A Rare Find is een waar collector's item, gewaardeerd door whiskyliefhebbers en kenners over de hele wereld. De beperkte beschikbaarheid en de zorgvuldige selectie van het vat maken het tot een waardevolle toevoeging aan elke whiskyverzameling.

Of je nu een doorgewinterde whiskyliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een unieke en buitengewone whiskyervaring, de Macallan 26 jaar oude Gleann Mór Spirits A Rare Find zal je niet teleurstellen. Het is een eerbetoon aan de tijd, het vakmanschap en de ongeëvenaarde smaak die alleen te vinden is in een zeldzame ontdekking zoals deze.


Aan favorieten toegevoegd