Macallan 25 Years Old Fine Oak Triple Cask Matured 2008 43% NV


4.3 sterren - 2 professionele reviews
€ 1.652,89 (excl. BTW)
2.000,00 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Macallan
Bottelaar OB
Serie Fine Oak
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld 2008
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 25
Cask Type Triple Cask Matured
Vatnummer
Alcohol percentage 43
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

Serge Valentin (85)

BOW (89)

Een verfijnde whisky met een triple cask rijping van 43% ABV

De Macallan 25 Years Old Fine Oak Triple Cask Matured 2008 is een voortreffelijke en verfijnde whisky die de ambacht van Macallan's triple cask rijping toont. Met een verfijnd alcoholgehalte van 43% ABV biedt deze single malt whisky een harmonieuze balans van smaken en een luxueuze drinkervaring.

Deze specifieke expressie heeft een zorgvuldig rijpingsproces ondergaan in een combinatie van Europese sherry-gekruide eikenhouten vaten, Amerikaanse sherry-gekruide eikenhouten vaten en Amerikaanse ex-bourbon eikenhouten vaten. Deze triple cask rijpingstechniek zorgt voor complexe smaken en een diepgang van karakter in de whisky.

Bij het inschenken toont de Macallan 25 Years Old Fine Oak Triple Cask Matured 2008 een rijke gouden amberkleur en verleidt met zijn betoverende aroma. Delicate tonen van vanille, honing en gedroogd fruit vermengen zich naadloos met hints van eikenhoutkruiden en een subtiele bloemige essentie, wat resulteert in een uitnodigend en boeiend boeket.

Op het gehemelte levert deze whisky een verfijnd en gebalanceerd smaakprofiel. Romige toffee en zachte vanille vermengen zich met weelderig gedroogd fruit, waaronder abrikozen en vijgen, terwijl een subtiele toets van kaneel en nootmuskaat een verwarmende kruidigheid toevoegt. De invloed van de drie verschillende vaten harmonieert prachtig, wat resulteert in gelaagdheid en een fluweelzachte textuur.

De afdronk is langdurig en bevredigend, met een aanhoudende zoetheid van karamel en een subtiele hint van eikenhout die verder de rijpheid en elegantie van de whisky benadrukt.

De Macallan 25 Years Old Fine Oak Triple Cask Matured 2008 wordt hoog gewaardeerd vanwege zijn zeldzaamheid en uitzonderlijke kwaliteit. Bij elke slok kunnen whiskykenners de vaardigheid en toewijding waarderen die is besteed aan het creëren van deze opmerkelijke expressie, evenals het unieke karakter dat voortkomt uit de triple cask rijping.

Kortom, de Macallan 25 Years Old Fine Oak Triple Cask Matured 2008 met 43% ABV is een whisky die verfijning en vakmanschap belichaamt. De triple cask rijping, gecombineerd met de invloed van Europese en Amerikaanse eikenhouten vaten, zorgt voor een veelzijdig en verfijnd smaakprofiel. Of het nu genoten wordt bij speciale gelegenheden of als een gekoesterde toevoeging aan een whiskycollectie, deze expressie biedt een werkelijk opmerkelijke en memorabe

le whiskyervaring.


Aan favorieten toegevoegd