Macallan 20 Years Old 1978 Gordon & MacPhail Speymalt 40% 1978


5.0 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Macallan
Bottelaar Gordon & MacPhail
Serie Speymalt
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 1978
Gebotteld 1998
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 20
Cask Type Sherry Casks
Vatnummer
Alcohol percentage 40
Inhoud 0,70
Conditie No Original Box Included!
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (92)

20 Jaar Oude Macallan 1978 Gordon & MacPhail Speymalt: Een Erfgoed van Uitmuntendheid

In de wereld van whisky zijn er enkele flessen die een onmiskenbare allure hebben, en een van die schatten is de 20 Jaar Oude Macallan 1978 Gordon & MacPhail Speymalt. Gedistilleerd in 1978 en gebotteld in 1998 door de onafhankelijke bottelaar Gordon & MacPhail, vertegenwoordigt deze uitzonderlijke uitdrukking een erfgoed van uitmuntendheid en vakmanschap.

Met een alcoholpercentage van 40% ABV belichaamt de 20 Jaar Oude Macallan 1978 Gordon & MacPhail Speymalt de tradities en het vakmanschap van de whiskyproductie. Deze expressie is zorgvuldig gerijpt in sherryvaten, die bekend staan om hun vermogen om complexe en rijke smaken te ontwikkelen.

De invloed van de sherryvaten is duidelijk zichtbaar in de diepe amberkleur van de whisky. Bij elke slok word je begroet met een betoverend aroma van gedroogd fruit, kruidige tonen en subtiele hints van eikenhout. Het is een olfactorische reis die de weg bereidt voor de proefervaring die volgt.

Op het gehemelte onthult de 20 Jaar Oude Macallan 1978 Gordon & MacPhail Speymalt zijn verfijning en complexiteit. Smaaktonen van rijke karamel, donkere chocolade en gedroogd fruit dansen op de tong en creëren een harmonieus samenspel van smaken. De invloed van de sherryvaten voegt diepte en zoetheid toe aan de whisky, wat zorgt voor een langdurige en bevredigende afdronk.

Deze botteling van Gordon & MacPhail voor hun Speymalt-serie is een waardevol verzamelobject voor whiskyconnaisseurs over de hele wereld. De beperkte beschikbaarheid en de historische betekenis maken het tot een gewaardeerd bezit voor liefhebbers van kwaliteitswhisky.

Of je nu een doorgewinterde whiskykenner bent of een avontuurlijke ontdekkingsreiziger op het gebied van smaken, de 20 Jaar Oude Macallan 1978 Gordon & MacPhail Speymalt biedt je de mogelijkheid om te genieten van een stukje whiskygeschiedenis. Laat je onderdompelen in de pracht van deze voortreffelijke uitdrukking en ontdek het erfgoed en vakmanschap van zowel Macallan als Gordon & MacPhail.


Aan favorieten toegevoegd