Macallan 18 Years Old 1974 Vintage 43% 1974


4.5 sterren - 2 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Macallan
Bottelaar OB
Serie Vintage
Gebotteld voor Giovinetti Import
Gedistilleerd op 1974
Gebotteld 1992
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 18
Cask Type Sherry Cask
Vatnummer
Alcohol percentage 43
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

Serge Valentin (90)

Colour: amber. Nose: starts both fresher and fruitier than expected as well as less heavily sherried. It’s more flowery at first nosing, with heavy notes of peony mingling with tangerine liqueur and hints of old roses. Very elegant and very expressive, with a perfect balance. Whiffs of smoke. Gets then more classical with a little oak, raisins, orange marmalade, apricot cake… Also huge notes of ripe mirabelle plums, faint hints of ginger tonic and even grenadine syrup. And ripe strawberries, blackcurrant, prunes, a little toffee… Funny notes of black olives. Top notch.
Mouth: a beautifully dry attack, not as sweet and rounded as expected. Lots of tea, bitter caramel, balsamic vinegar… Rather powerful at 43%. Goes on with notes of cake, rum, Smyrna raisins… Not very complex in fact but beautifully compact and ‘crafted’. The raisins grow bigger by the minutes (so to speak). The finish is long, slightly bitter, dry and clean, with hints of calvados and a little salt. Classy stuff anyway.

BOW (92)

Macallan 18 jaar oud 1974 Vintage: Een meesterwerk uit het verleden

In de wereld van Schotse single malt whisky is Macallan een naam die synoniem staat voor uitmuntendheid en vakmanschap. Een bijzondere uitdrukking van deze legendarische distilleerderij is de Macallan 18 jaar oud 1974 Vintage. Dit is een whisky die de tand des tijds heeft doorstaan en de essentie van een vervlogen tijdperk vastlegt.

Bottled in 1992, de Macallan 18 jaar oud 1974 Vintage is een eerbetoon aan de kunst van rijping en het gebruik van sherryvaten. Deze uitzonderlijke whisky is gerijpt in zorgvuldig geselecteerde sherryvaten, waardoor hij de diepte, complexiteit en rijke smaken heeft ontwikkeld waar Macallan om bekend staat.

Bij het openen van de fles word je begroet met een betoverende neus. Aroma's van gedroogd fruit, noten en warme kruiden vermengen zich harmonieus en creëren een gevoel van warmte en verfijning. Het is alsof je een stap terug in de tijd zet en wordt meegenomen naar de distilleerderij in de jaren 70.

Bij het proeven van deze whisky wordt je gehemelte verwend met een complexiteit aan smaken. Rijke tonen van rozijnen, vijgen en donkere chocolade dansen op je tong, terwijl hints van kruiden en eikenhout zich ontvouwen. De smaken zijn perfect in balans en getuigen van de zorgvuldige rijping en aandacht voor detail die in elke druppel is gestoken.

Met een alcoholpercentage van 43% biedt de Macallan 18 jaar oud 1974 Vintage een soepele en zijdeachtige textuur, waardoor de smaken zich geleidelijk ontvouwen en de volle complexiteit tot uiting komt. De afdronk is langdurig en bevredigend, met een vleugje zoetheid en de subtiele aanwezigheid van sherry die blijft hangen.

Wat deze botteling nog specialer maakt, is dat het specifiek is gebotteld voor Giovinetti Import. Dit voegt een uniek aspect toe aan de whisky, waardoor het een zeldzaam en gewild item wordt onder verzamelaars en whiskyliefhebbers over de hele wereld.

De Macallan 18 jaar oud 1974 Vintage is niet alleen een whisky; het is een meesterwerk uit het verleden dat bewondering oproept voor de ambachtslieden die het hebben gemaakt. Elke slok neemt je mee op een reis door de tijd en laat je genieten van de rijke geschiedenis en het vakmanschap van Macallan.

Als je de kans krijgt om deze buitengewone whisky te proeven, grijp hem dan met beide handen aan. Het is een ervaring die je zal betoveren en je zal herinneren aan de tijdloze allure van Macallan.


Aan favorieten toegevoegd