Glen Grant 32 Years Old Blackadder Raw Cask 5769 53.8% 1977


4.5 sterren - 1 professionele reviews
€ 400,00   - uitverkocht
Sale
Glen Grant - 32 Years Old Blackadder Raw Cask 5769 53.8% 1977 In original Box
buy with
Distileerderij Glen Grant
Bottelaar Blackadder
Serie Raw Cask
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 11.04.1977
Gebotteld 06.2009
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 32
Cask Type Sherry Refill Butt
Vatnummer 5769
Alcohol percentage 53.8
Inhoud 0,70
Conditie In original Box
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (87)

Een whiskyjuweel met een rijke geschiedenis

De wereld van whisky is versierd met verborgen juweeltjes die een uitzonderlijke smaak, complexiteit en een vleugje geschiedenis bieden. Onder deze schatten springt de Glen Grant 32 jaar oude Blackadder Raw Cask serie vat 5769 eruit als een buitengewone single malt whisky. Gedistilleerd op 11 april 1977 en gebotteld in juni 2009 door de gerenommeerde onafhankelijke bottelaar Blackadder, toont deze expressie het vakmanschap van zijn makers en het rijpingsproces in een refill sherryvat. Laten we ons verdiepen in de opmerkelijke eigenschappen die deze whisky tot een waar genot voor fijnproevers maken.

Een whisky met een rijke geschiedenis:
Glen Grant, een gevierde distilleerderij gelegen in de Speyside-regio van Schotland, heeft een erfenis die teruggaat tot de oprichting ervan in 1840. In de loop der jaren heeft de distilleerderij een reputatie opgebouwd voor het produceren van uitzonderlijke single malt whisky's die bekend staan om hun elegantie en verfijning. De Glen Grant 32 jaar oude Blackadder Raw Cask serie vat 5769 belichaamt deze erfgoed, en put uit het tijdloze vakmanschap en de expertise van de distilleerderij.

Rijping in een refill sherryvat:
De keuze voor rijping speelt een cruciale rol bij het vormgeven van het smaakprofiel en karakter van een whisky. In het geval van vat 5769 werd gekozen voor een refill sherryvat, waarbij de spirit in contact komt met de restanten van de vorige sherry-inhoud. Dit vattype biedt een delicate balans tussen de invloed van het hout en de subtiele nuances van de sherry, wat resulteert in een whisky met uitzonderlijke diepte en complexiteit.

Proefnotities:
Bij het inschenken van een glas Glen Grant 32 jaar oud Blackadder Raw Cask serie vat 5769 wordt men begroet door een betoverende amberkleur die wijst op de lange rijpingsperiode van de whisky. De neus onthult een symfonie van aroma's, met tonen van rijke toffee, gedroogd fruit en pure chocolade vermengd met hints van eikenhout en specerijen. Elke slok onthult een opmerkelijke reeks smaken, variërend van weelderige rozijnen en vijgen tot zoete karamel en honing, in balans gebracht door een zachte ondertoon van kaneel en nootmuskaat. De fluweelzachte textuur van de whisky omhult het gehemelte en leidt naar een lange, bevredigende afdronk die blijft hangen met nuances van eikenhout, leer en een vleugje rokerigheid.

Beperkte oplage zeldzaamheid:
De Glen Grant 32 jaar oud Blackadder Raw Cask serie vat 5769 is niet alleen een getuigenis van het vakmanschap van

de distilleerderij, maar ook een botteling in beperkte oplage die zijn aantrekkingskracht vergroot. Met slechts een beperkt aantal flessen beschikbaar, elk met een uniek vatsterkte van 53,8%, is deze whisky een felbegeerde aanwinst voor verzamelaars en liefhebbers.

Conclusie:
De Glen Grant 32 jaar oud Blackadder Raw Cask serie vat 5769 is een whisky die de essentie van de distilleerderij belichaamt, het vakmanschap van de onafhankelijke bottelaar Blackadder en de magie van rijping in een refill sherryvat. Zijn rijke erfgoed, voortreffelijke smaken en beperkte beschikbaarheid maken het een gewilde toevoeging aan elke whiskycollectie. Voor degenen die het geluk hebben om van deze uitzonderlijke expressie te genieten, is de reis door zijn complexe lagen een om te koesteren en te genieten.


Aan favorieten toegevoegd