Highland Park Earl Haakon 18 Years Old 54.9% 1993


4.1 sterren - 3 professionele reviews
€ 375,00   - uitverkocht
Sale
Highland Park - Earl Haakon 18 Years Old 54.9% 1993 In Original Box
buy with
Distileerderij Highland Park
Bottelaar OB
Serie Inga Saga Trilogy Edition Three
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 1993
Gebotteld 2011
Land Schotland
Streek Orkney
Leeftijd 18
Cask Type
Vatnummer
Alcohol percentage 54.9
Inhoud 0,70
Conditie In originele verpakking
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

Serge Valentin (90)

Colour: full gold.

Nose: frankly, it really makes me think of a regular 18yo that would have been bottled at higher proof. Same kind of profile, just with more oomph. Please read above. With water: seriously, it’s almost the same whisky as the regular 18. Maybe it’s just a tad earthier – or maybe not.

Mouth (neat): creamy and punchy at the same time, peppery, with quite some orange marmalade in the attack. It’s quite smoky as well, rather dry. Once again, we’re quite close to the regular 18 but of course, the extra-12% vol. make more difference on the palate than on the nose. With water: well, it’s almost the same whisky now. Maybe a little more orange marmalade and kumquats. Also the mouth feel is a tad creamier but I didn’t try to use deionised water and probably didn’t manage to reduce this baby down to exactly 43%.

Finish: same comments. Maybe a little more pepper.

Comments: one cannot not wonder if this isn’t the regular 18, only bottled at higher strength. What’s sure is that it’s quite excellent. Excuse me? No, of course not 3 times better than the regular 18.

Words of Whisky (84)

BOW (90)

Highland Park Earl Haakon 18 Years Old: Een majestueuze whisky geschikt voor royalty

Highland Park, de gerenommeerde distilleerderij gelegen op de Orkney-eilanden, staat bekend om zijn uitzonderlijk vakmanschap en toewijding aan het produceren van voortreffelijke whisky's. Een van deze opmerkelijke uitdrukkingen is de Highland Park Earl Haakon 18 Years Old, een whisky die een eerbetoon brengt aan het rijke Noordse erfgoed en de legendarische sagen uit het Vikingtijdperk.

Gedistilleerd in 1993 en gebotteld in 2011, maakt deze whisky deel uit van de prestigieuze Inga Saga Trilogy, specifiek Editie Nummer Drie. Het is vernoemd naar Earl Haakon, een nobel figuur uit de Vikinggeschiedenis die bekend staat om zijn kracht, wijsheid en leiderschap.

Wat de Highland Park Earl Haakon 18 Years Old onderscheidt, is zijn unieke rijpingsproces in portvaten. Deze rijpingstechniek geeft de whisky kenmerkende smaken en eigenschappen, wat resulteert in een werkelijk speciale en boeiende drinkervaring.

Bij het inschenken van een glas Highland Park Earl Haakon word je meteen begroet door de diepe, amberkleurige tint en rijke aroma's. De neus is gevuld met verleidelijke geuren van rijpe rode bessen, pure chocolade en een subtiele hint van specerijen. Het is een zintuiglijke reis die je meeneemt naar de ruige landschappen van het Vikingtijdperk.

Op de tong levert deze whisky een symfonie van smaken die dansen op je smaakpapillen. De fluweelzachte textuur bedekt de mond en onthult tonen van sappige pruimen, zwarte bessen en een subtiele toets van eikenhout. De invloed van de portvaten is duidelijk aanwezig en voegt een laag zoetheid en complexiteit toe aan het profiel van de whisky.

Met een gedurfde alcoholsterkte van 54,9% maakt de Highland Park Earl Haakon indruk. De hogere sterkte versterkt de smaken en laat ze lang op de tong nagalmen, waardoor een werkelijk memorabele proefervaring ontstaat. Het wordt aanbevolen om deze whisky langzaam te genieten, zodat elke slok zijn complexe nuances kan onthullen.

De presentatie van de Highland Park Earl Haakon is even indrukwekkend als de whisky zelf. De fles heeft een elegant ontwerp, versierd met ingewikkelde details die een eerbetoon brengen aan de Vikingkunst en -cultuur. Het is een bewijs van de aandacht voor detail en vakmanschap waar Highland Park om bekend staat.

Net als elke vintage whisky is het belangrijk op te merken dat de Highland Park Earl Haakon 18 Years Old in 2011 werd gebotteld. Dit maakt het een zeldzaam en gezocht verzamelobject. Elke fles wordt verkocht zoals beschreven en het wordt geadviseerd om er voorzichtig mee om te gaan om de

integriteit te behouden.


Aan favorieten toegevoegd