Highland Park 24 Years Old Single Cask Series 57.5% 1990


5.0 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Highland Park
Bottelaar Master of Malt
Serie Single Cask Series
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 01.05.1990
Gebotteld 02.09.2014
Land Schotland
Streek Orkney
Leeftijd 24
Cask Type 2nd Fill Bourbon Cask
Vatnummer
Alcohol percentage 57.5
Inhoud 0,70
Conditie Perfect
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (88)

Highland Park 24 jaar oude Single Cask-serie 57,5% Gedistilleerd op 01.05.1990 Gebotteld op 02.09.2014 Door de Britse detailhandelaar en onafhankelijke Master of Malt voor hun Single Cask-serie Gerijpt op een 2nd Fill Bourbon-vat

Highland Park 24 jaar oude Single Cask-serie: Een meesterwerk van rijping

Highland Park, de gerenommeerde distilleerderij gelegen op de pittoreske Orkney-eilanden, onthult een waar juweel met zijn 24 jaar oude Single Cask-serie. Deze exclusieve expressie, gedistilleerd op 1 mei 1990 en gebotteld op 2 september 2014, is zorgvuldig vervaardigd in samenwerking met de Britse detailhandelaar en onafhankelijke bottelaar Master of Malt voor hun gevierde Single Cask-serie. Gerijpt op een 2nd Fill Bourbon-vat, is deze limited edition release trots op een opmerkelijk alcoholpercentage van 57,5%.

Proefnotities:
Neus: Bij het naderen van het glas ontvouwt zich een boeiend boeket van aroma's. Rijke en geurige tonen van vanille, honing en karamel vermengen zich met subtiele hints van tropisch fruit en eikenhoutkruiden. De neus is zowel uitnodigend als complex en nodigt uit om dieper in de intrigerende diepten van de whisky te duiken.

Smaak: De eerste slok onthult een symfonie van smaken. Fluweelzacht en vol van body, weet deze Highland Park 24 jaar oude Single Cask de smaakpapillen te betoveren met lagen van zoete toffee, rijpe sinaasappels en geroosterde amandelen. De invloed van het 2nd Fill Bourbon-vat is duidelijk merkbaar en voegt een heerlijk scala aan vanille en specerijen toe die diepte en complexiteit aan de whisky geven.

Afdronk: De reis eindigt met een lange en bevredigende afdronk. Warm en blijvend, harmoniëren de smaken van eikenhout en specerijen met een subtiele rokerigheid, waardoor een blijvende indruk ontstaat die uitnodigt tot nog een slok.

Ambacht en Uitmuntendheid:
Highland Park 24 jaar oude Single Cask-serie getuigt van het vakmanschap en de expertise van zowel de distilleerderij als de gerenommeerde Master of Malt. De zorgvuldige selectie van het bourbonvat en het nauwgezette rijpingsproces van 24 jaar hebben geresulteerd in een whisky die de beste kwaliteiten van Highland Park's voortreffelijke geest belichaamt.

De fles zelf is een kunstwerk, met zijn strakke ontwerp en elegante etikettering die de verfijning en premium aard van de whisky weerspiegelen. Gepresenteerd in een luxe doos, is het een echt verzamelobject en een opmerkelijke toevoeging aan de collectie van elke whiskyl

iefhebber.

Tot slot is Highland Park 24 jaar oude Single Cask-serie een whisky die aandacht verdient. De uitzonderlijke smaken, verfijnd karakter en meesterlijke rijping maken het tot een opvallende expressie in het Highland Park-assortiment. Of het nu puur wordt genoten of met een paar druppels water om zijn volledige potentieel te ontsluiten, belooft deze whisky een gedenkwaardige en weldadige proefervaring. Omarm de rijkdom en complexiteit van Highland Park met deze buitengewone single cask-release.


Aan favorieten toegevoegd