Bowmore 32 Years Old The Maltman Cask 1989 41.5% 1989


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 844,00   - uitverkocht
Sale
Bowmore - 32 Years Old The Maltman Cask 1989 41.5% 1989 In Original Container
buy with
Distileerderij Bowmore
Bottelaar Meadowside Blending
Serie The Maltman
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 03.1989
Gebotteld 08.2021
Land Schotland
Streek Islay
Leeftijd 37
Cask Type Refill Sherry Hogshead
Vatnummer 1981
Alcohol percentage 41.5
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (92)

Het Onthullen van de Exquise Bowmore 32 Jaar Oud The Maltman Cask 1989: Een Reis van Sublieme Smaakervaringen

Bowmore Distillery, bekend om zijn uitzonderlijke vakmanschap, presenteert een ware parel voor whiskyliefhebbers met de lancering van de Bowmore 32 Jaar Oud The Maltman Cask 1989. Gebotteld door de onafhankelijke bottelaar Meadowside Blending voor de gewaardeerde Maltman-serie, toont deze expressie het hoogtepunt van Bowmore's rijpingstechnieken. Gerijpt in een Refill Sherry Hogshead, biedt deze limited edition release een zintuiglijke reis van opmerkelijke en harmonieuze smaken.

Een Neus van Betoverende Complexiteit:
Als je het glas naar je neus brengt, onthult de Bowmore 32 Jaar Oud zijn betoverende aroma. Een zeer bijzondere combinatie van chocolademousse en zilte invloeden verwelkomt je, verweven met subtiele citrusnoten en de verkwikkende geur van vers gesneden rozen. De complexiteit en balans van deze aroma's zetten het toneel voor een buitengewone proefervaring.

Een Zijdezachte en Heerlijke Smaakbeleving:
Bereid je voor om je smaakpapillen te verwennen met een zintuiglijke symfonie terwijl je de eerste slok neemt van de Bowmore 32 Jaar Oud. De mondbeleving is buitengewoon glad, streelt je gehemelte met een zijdezachte textuur. Tonen van bananenbrokken, gezouten karamel en pure chocolade dansen op je tong, en creëren een heerlijke samenspel van smaken. De combinatie van delicate bloemige tonen, hints van citrus en een heerlijk zachte turfrook voegt diepte en complexiteit toe, waardoor de smaakbeleving naar nieuwe hoogten wordt gebracht.

Een Finale van Subliem Genot:
Terwijl je de laatste slok savoureert, laat de afdronk van de Bowmore 32 Jaar Oud een blijvende indruk achter. Een prachtige zachte combinatie van marsepein, zacht fruit en subtiele (turf)rookinvloeden blijft hangen op het gehemelte. De smaken harmoniëren moeiteloos, wat zorgt voor een bevredigende afsluiting van deze uitzonderlijke whiskyreis.

Een Zeldzaam en Gekoesterd Aanbod:
De Bowmore 32 Jaar Oud The Maltman Cask 1989 is een zeer gewild verzamelobject, beperkt tot slechts 201 flessen. Elke fles vertegenwoordigt een bewijs van het zorgvuldige vakmanschap en de expertise van zowel Bowmore Distillery als Meadowside Blending. De zorgvuldige selectie van het Refill Sherry Hogshead vat heeft geresulteerd in een whisky van ongeëvenaarde kwaliteit en smaak.

Conclusie:
De Bowmore 32 Jaar O

ud The Maltman Cask 1989 is een meesterwerk dat de kunst van rijping en blending tentoonstelt. De opmerkelijke combinatie van smaken, van de luxueuze chocolademousse en zilte invloeden in de neus tot het zijdezachte gehemelte van bananenbrokken, gezouten karamel en pure chocolade, resulterend in een sublieme afdronk van marsepein en zacht fruit, maakt het een whisky van uitzonderlijke kwaliteit. Met zijn beperkte beschikbaarheid en uitzonderlijke smaakprofiel is deze expressie een must-have voor kieskeurige whiskyliefhebbers die op zoek zijn naar een werkelijk buitengewone ervaring.


Aan favorieten toegevoegd