Teaninich 14 Years Old Infrequent Flyers Cask 1810 55.6% 2008


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 76,00   - € 66,00 (excl. BTW)
79,86 (in. BTW)
Sale
Teaninich - 14 Years Old Infrequent Flyers Cask 1810 55.6% 2008 In Original Container
buy with
(max. 1)
Distileerderij Teaninich
Bottelaar Alistair Walker Whisky Company
Serie Infrequent Flyers
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 2008
Gebotteld 03.2023
Land Schotland
Streek Highlands
Leeftijd 14
Cask Type Rye Barrel
Vatnummer 1810
Alcohol percentage 55.6
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (88)

Een Schitterende Single Malt Whisky uit de Highlands uit de Infrequent Flyers-serie gebotteld door Alistair Walker Whisky Company

Inleiding:

Teaninich, een vooraanstaande distilleerderij gelegen in de Schotse Highlands, produceert al meer dan een eeuw exceptionele single malt whisky's. Een van hun gewilde releases is de Teaninich 14 jaar oud, gedistilleerd in 2008 en onderdeel van de befaamde Infrequent Flyers-serie gebotteld door de gerenommeerde Alistair Walker Whisky Company. Met een rijpingsperiode van 14 jaar en een unieke afwerking in Rye Barrel Cask 1810, biedt deze limited edition expressie whisky-liefhebbers een werkelijk opmerkelijke en onvergetelijke proefervaring.

De Infrequent Flyers-serie door Alistair Walker Whisky Company:

De Infrequent Flyers-serie, samengesteld door de gewaardeerde Alistair Walker Whisky Company, presenteert een selectie zeldzame en buitengewone whisky's voor veeleisende verzamelaars en liefhebbers. Elke whisky binnen deze serie is zorgvuldig gekozen om het vakmanschap en de passie van master blender Alistair Walker te belichamen. De Teaninich 14 jaar oud, als onderdeel van deze serie, vertegenwoordigt de zoektocht naar uitzonderlijke kwaliteit en vakmanschap die kenmerkend is voor de collectie.

Profiel van Teaninich 14 jaar oud:

De Teaninich 14 jaar oud, gedistilleerd in 2008, heeft een zorgvuldige rijpingsperiode van 14 jaar ondergaan, resulterend in een whisky van opmerkelijke diepte en complexiteit. De afwerking in Rye Barrel Cask 1810 voegt een laag van rijkdom en kruidigheid toe aan het smaakprofiel. Gebotteld op een krachtige 55,6% ABV, biedt het een gebalanceerde en bevredigende proefervaring.

Bij het ruiken, verleidt de Teaninich 14 jaar oud met tonen van pittige citrus, knapperige groene appel en warme bakkruiden. Het gehemelte onthult een heerlijke combinatie van smaken, met hints van vanille, karamel en geroosterd roggebrood, vergezeld van een subtiele houtachtigheid. De afdronk is lang en bevredigend, met een aanhoudende warmte en een vleugje peperige kruidigheid van de invloed van rogge.

De Toewijding van Alistair Walker Whisky Company aan Uitmuntendheid:

De samenwerking tussen Teaninich en Alistair Walker Whisky Company toont een gedeelde toewijding aan uitmuntendheid in whiskyproductie. Het vakmanschap en de passie van zowel de distilleerderij als de master blender zijn duidelijk zichtbaar in elke fles Teaninich 14 jaar oud. Deze expressie belichaamt de harmonieuze balans van smaken en zorgvuldige aandacht voor detail die het

tot een opvallende whisky maken onder kenners.

Conclusie:

De Teaninich 14 jaar oud uit de Infrequent Flyers-serie, gebotteld door Alistair Walker Whisky Company, getuigt van het vakmanschap en de toewijding van zowel de distilleerderij als de master blender. Met zijn rijping van 14 jaar en unieke afwerking in Rye Barrel Cask 1810, biedt deze limited edition release whisky-liefhebbers een werkelijk opmerkelijke en luxueuze drinkervaring. Of je nu een verzamelaar bent of een whiskyliefhebber op zoek naar een uitzonderlijke expressie, de Teaninich 14 jaar oud is een must-try whisky die de geest van vakmanschap en innovatie in de wereld van single malt whisky belichaamt.


Aan favorieten toegevoegd