Longrow 23 Years Old Single Cask Bottled for Fourcroy Netherlands 42% NV


5.0 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Springbank
Bottelaar OB
Serie Single Cask
Gebotteld voor Fourcroy Netherlands
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld 01.04.2022
Land Schotland
Streek Campbeltown
Leeftijd 23
Cask Type Fresh Rum Barrel
Vatnummer Bottle code 01/04/22 22/65
Alcohol percentage 42
Inhoud 0,70
Conditie In originele verpakking
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (90)

Een Nederlandse traktatie gebotteld voor Fourcroy Netherlands


Longrow, bekend om zijn geturfde whisky's, presenteert een speciale uitgave exclusief voor Nederlandse whisky-liefhebbers: de Longrow 23 jaar oude Single Cask gebotteld voor Fourcroy Netherlands. Deze uitzonderlijke expressie, gebotteld op 1 april 2022, heeft meer dan twee decennia gerijpt in een verse rumvat, resulterend in een uniek smaakprofiel dat de kenmerkende turfrook van de distilleerderij combineert met de invloed van rumvatrijping. Ga met ons mee terwijl we dieper ingaan op deze limited edition release.

Perfect gerijpt:
De Longrow 23 jaar oude Single Cask heeft een lang rijpingsproces ondergaan, waardoor de whisky een buitengewone diepgang heeft ontwikkeld. Het verse rumvat, zorgvuldig geselecteerd voor deze release, heeft zijn kenmerkende smaken en aroma's op de spirit overgebracht. Gedurende 23 jaar heeft de whisky de zoetheid en kruidigheid van de rum geabsorbeerd en zich vermengd met de turfrook, resulterend in een boeiende drinkervaring.

Proefnotities:
Bij het optillen van het glas vullen verleidelijke aroma's van smeulende turf, tropisch fruit en gekarameliseerde suiker de lucht. Op het gehemelte onthult de whisky een symfonie van smaken. De initiële uitbarsting van turfrook wordt prachtig in evenwicht gebracht door tonen van rijpe mango, getoast eikenhout en een subtiele zoetheid die doet denken aan bruine suiker en vanille. De invloed van het rumvat voegt complexe lagen toe, met hints van tropische kruiden en een aanhoudende warmte die de zintuigen omhult. De afdronk is lang en bevredigend, met een zweem van rokerige zoetheid.

Gebotteld voor Fourcroy Netherlands:
De Longrow 23 jaar oude Single Cask is een eerbetoon aan de samenwerking tussen Longrow en Fourcroy Netherlands. Fourcroy, bekend om zijn passie en expertise in de whisky-industrie, heeft dit uitzonderlijke vat geselecteerd om Nederlandse whisky-liefhebbers een echt unieke en exclusieve botteling aan te bieden. Deze samenwerking toont de toewijding van zowel de distilleerderij als de retailer om uitzonderlijke whisky's aan veeleisende smaakpapillen te leveren.

Limited Edition:
Met slechts een beperkt aantal flessen beschikbaar, is de Longrow 23 jaar oude Single Cask gebotteld voor Fourcroy Netherlands een zeer gewilde release. Zowel whisky-liefhebbers als verzamelaars zullen de zeldzaamheid en exclusiviteit van deze expressie waarderen. Elke fles vertegenwoordigt een stuk whisky-geschiedenis, zorgvuldig vervaardigd en perfect gerijpt gedurende 23 jaar.

Conclusie:
De

Longrow 23 jaar oude Single Cask gebotteld voor Fourcroy Netherlands is een ware parel voor Nederlandse whisky-liefhebbers. Met zijn lange rijping in een verse rumvat biedt het een unieke combinatie van turfrook en rum-invloed. De smaken en aroma's die worden vastgelegd in deze limited edition release zijn een eerbetoon aan het vakmanschap en de artistieke vaardigheden van Longrow. Voor degenen die het geluk hebben dit te ervaren, belooft deze whisky een ontdekkingsreis en een voorproefje van het buitengewone.


Aan favorieten toegevoegd