Longrow 15 Years Old Red Pinot Noir Cask Matured 51.4% NV


5.0 sterren - 1 professionele reviews

Longrow 15 Years Old Red Pinot Noir Cask Matured 51.4% NV

excl. BTW € 157,02
in. BTW € 189,99
Volume 0,70l
buy with
Distileerderij Springbank
Bottelaar OB
Serie Red
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Not specified
Gebotteld 04.02.2022
Land Schotland
Streek Campbeltown
Leeftijd 15
Cask Type 11yr BBrl+4yr Fresh NZ Pinot Noir Barriques
Vatnummer Bottle code 22/20
Alcohol percentage 51.4
Inhoud 0,70
Etiket Perfect
Voorraad 0
Inhoud 0,70
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (89)

Een Whisky van Elegante Complexiteit

Inleiding:
Longrow, bekend om zijn gedurfde en turfachtige whisky's, presenteert een unieke en boeiende uitgave: de Longrow 15 Jaar Oude Rode Pinot Noir Cask Gerijpt. Gebotteld op 4 februari 2022, biedt deze uitzonderlijke whisky een onderscheidend smaakprofiel als gevolg van zijn rijping in een combinatie van 11 jaar oude ex-bourbonvaten en 4 jaar oude verse Nieuw-Zeelandse Pinot Noir-vaten. Met een alcoholpercentage van 51,4% belooft het een reis van elegante complexiteit en een harmonieus samenspel van turf en invloeden van rode wijn. Reis met ons mee terwijl we het verhaal achter deze intrigerende uitgave verkennen.

Een Huwelijk van Smaak:
De Longrow 15 Jaar Oude Rode Pinot Noir Cask Gerijpt toont de kunst van whiskyrijping en de wisselwerking tussen verschillende vatsoorten. De combinatie van ex-bourbonvaten en verse Pinot Noir-vaten zorgt voor een symfonie van smaken in de spirit. De invloed van turfrook harmonieert met de fruitige en kruidige tonen die afkomstig zijn van de rode wijnvaten, wat resulteert in een whisky van opmerkelijke diepte en complexiteit.

Proefnotities:
Bij het inschenken van een glas Longrow 15 Jaar Oude wordt men begroet met een boeiend aroma. De turfrook is direct merkbaar en vermengt zich met verleidelijke tonen van rode bessen, kersen en delicate specerijen. Op het gehemelte onthult de whisky een harmonieuze samensmelting van smaken. Rijke lagen van pure chocolade, rijpe pruimen en bramen vermengen zich met hints van eikenhout, kaneel en een subtiele aardsheid. De lange, aanhoudende afdronk toont het samenspel tussen turf, fruit en kruiden en laat een blijvende indruk achter op de zintuigen.

De Invloed van Pinot Noir-vaten:
Het gebruik van verse Nieuw-Zeelandse Pinot Noir-vaten bij de rijping van de Longrow 15 Jaar Oude voegt een unieke dimensie toe aan de whisky. De rode wijnvaten geven de spirit hun kenmerkende fruitige en tannine-achtige eigenschappen, wat zorgt voor een heerlijke balans met het turfachtige karakter van de Longrow-distillatie. Het resultaat is een whisky die een verrassende combinatie biedt van rokerige rijkdom en complexiteit van rode wijn.

Longrow's Toewijding aan Kwaliteit:
Longrow, onderdeel van de Springbank-distilleerderij in Campbeltown, Schotland, wordt al lange tijd geprezen om zijn uitzonderlijke vakmanschap en toewijding aan kwaliteit. De Longrow 15 Jaar Oude Rode Pinot Noir Cask Gerijpt is een bewijs van hun toewijding

om whisky's te produceren die grenzen verleggen en unieke smaakervaringen bieden. Deze limited edition-uitgave toont de innovatie van de distilleerderij en hun bereidheid om nieuwe rijpingstechnieken te verkennen.

Conclusie:
De Longrow 15 Jaar Oude Rode Pinot Noir Cask Gerijpt is een whisky die de zintuigen prikkelt en het gehemelte verwent. Door zijn rijping in een combinatie van ex-bourbonvaten en verse Pinot Noir-vaten ontstaat een complex en harmonieus smaakprofiel, waarbij het rokerige karakter van Longrow samensmelt met de fruitige en kruidige invloed van de rode wijnvaten. Voor whiskyliefhebbers die op zoek zijn naar een whisky die elegantie, diepgang en een vleugje innovatie biedt, is de Longrow 15 Jaar Oude een absolute aanrader. Geniet van de unieke smaakbeleving en laat u betoveren door de kunst van whiskyrijping met deze uitzonderlijke uitgave.


Aan favorieten toegevoegd