Nikka Super Rare Old 43% NV


4.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 40,00   - uitverkocht
Sale
Nikka - Super Rare Old 43% NV In Original Container
buy with
Distileerderij Nikka
Bottelaar OB
Serie Rare Old
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld Not Specified
Land Japan
Streek Japan
Leeftijd
Cask Type
Vatnummer
Alcohol percentage 43
Inhoud 0,70
Conditie In originele verpakking
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (84)

Nikka Super Rare Old: Een schat aan Japanse whisky

Nikka Super Rare Old is een zeer gewilde Japanse whisky die de rijke traditie en vakmanschap van de Nikka-distilleerderij belichaamt. Gebotteld op 43% ABV, toont deze uitzonderlijke blend de kunst van het whisky maken in Japan. Met zijn onberispelijke balans, genuanceerde smaken en zachtheid is Nikka Super Rare Old een ware schat in de wereld van whisky. Laten we ons verdiepen in de opmerkelijke eigenschappen die deze expressie geliefd maken bij whiskyliefhebbers.

Een mix van traditie en innovatie

Nikka Super Rare Old getuigt van het blendingsvermogen van de Nikka-distilleerderij. Het combineert zorgvuldig geselecteerde malt- en graanwhisky's, met veel aandacht vervaardigd om een harmonieus smaakprofiel te bereiken. De blend toont de toewijding van de distilleerderij om traditionele whisky-maaktechnieken te behouden, terwijl er ook ruimte is voor innovatieve benaderingen.

Zintuiglijke verrukkingen

Bij het ruiken aan Nikka Super Rare Old wordt je begroet door een boeket van betoverende aroma's. De neus onthult delicate bloemige tonen, hints van rijp fruit en een vleugje moutigheid. Het aroma prikkelt de zintuigen en bereidt ze voor op de verwennerij die volgt.

Op het gehemelte ontvouwt Nikka Super Rare Old zich met gratie en complexiteit. Zacht en fluweelachtig presenteert het een symfonie van smaken. Lagen karamel, honing en vanille vermengen zich met subtiele eikentonen. De whisky's die in deze blend zijn gebruikt, hebben op gracieuze wijze gerijpt en geven diepte en rijkdom aan elke slok.

De afdronk is lang en bevredigend, met een aanhoudende warmte en een vleugje kruidigheid. De nasmaak toont de opmerkelijke balans van de whisky, met echo's van zoete mout en subtiele fruitigheid.

Vakmanschap en erfgoed

Nikka Super Rare Old getuigt van de toewijding van de distilleerderij aan uitzonderlijk vakmanschap. De whisky wordt zorgvuldig geblend en op een minutieuze manier gerijpt, waarbij de hoogste kwaliteit en consistentie worden gewaarborgd. Elke fles vertegenwoordigt een culminatie van het erfgoed en de toewijding van de distilleerderij om uitstekende whisky's te produceren.

Uitmuntendheid van Japanse whisky

Japanse whisky's hebben wereldwijd lof ontvangen voor hun uitzonderlijke kwaliteit en kenmerkende karakter. Nikka Super Rare Old belichaamt de finesse en aandacht voor detail die Japanse whisky's tot een begrip hebben gemaakt onder kenners. Zijn zachtheid, complexiteit en balans maken het een opmerkelijke expressie die de kunst en innovatie van het maken van Japanse whisky weers


Aan favorieten toegevoegd