Matsui Shuzo The Kurayoshi Year Of the Rabbit Special Release 2023 43% NV


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 165,00   - € 136,35 (excl. BTW)
164,98 (in. BTW)
sale
Matsui Shuzo - The Kurayoshi Year Of the Rabbit Special Release 2023 43% NV
buy with
Distileerderij Matsui Shuzo
Bottelaar OB
Serie Special Release 2023 Year of the Rabbit
Gebotteld voor Japan
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld 2023
Land Japan
Streek Japan
Leeftijd
Cask Type Sherry Cask
Vatnummer
Alcohol percentage 46
Inhoud 0,70
Conditie In Orginal Box
Etiket Perfect
Voorraad

Professionele reviews

BOW (88)

De Kurayoshi 18 jaar oud 50%: Een harmonieuze blend van tijd en vakmanschap

De Kurayoshi distilleerderij, gelegen in het schilderachtige platteland van Tottori, Japan, staat bekend om haar voortreffelijke Japanse whisky die de kunst van het blenden en de invloed van terroir belichaamt. Onder hun opmerkelijke aanbod springt De Kurayoshi 18 jaar oud 50% eruit als een bewijs van de toewijding van de distilleerderij aan kwaliteit en vakmanschap. Deze volwassen expressie neemt whisky liefhebbers mee op een reis van smaak en verfijning, waarbij de harmonieuze blend van tijd en minutieuze aandacht voor detail wordt getoond. In dit artikel verkennen we de opmerkelijke kwaliteiten en het unieke karakter dat De Kurayoshi 18 jaar oud tot een ware parel maakt in de wereld van whisky.

Vakmanschap en rijping:
De Kurayoshi 18 jaar oud is het resultaat van de toegewijde vakmanschap en geduldige rijping van de distilleerderij. Elke druppel van deze expressie is zorgvuldig gekoesterd en minimaal 18 jaar gerijpt, waardoor de whisky een complexiteit en diepgang ontwikkelt die werkelijk uitzonderlijk is. De meesterblenders van Kurayoshi selecteren en mengen op vakkundige wijze whisky's van zowel mout- als graandistilleerderijen, wat resulteert in een harmonieuze symfonie van smaken.

Proefnotities:
De Kurayoshi 18 jaar oud prikkelt de smaakpapillen met een rijk en gelaagd smaakprofiel. In de neus dansen delicate tonen van gedroogd fruit, waaronder rozijnen en abrikozen, naast hints van vanille en honing. De eerste slok onthult een fluweelzachte textuur, met smaken van karamel en toffee die zich vermengen met de zoetheid van rijpe boomgaardvruchten.

Terwijl de whisky op de tong blijft hangen, komen er diepere complexiteiten naar voren. Subtiele kruiden, zoals kaneel en nootmuskaat, voegen warmte en diepte toe aan de ervaring, terwijl een zachte houtachtigheid zorgt voor een evenwichtige structuur. De lange en bevredigende afdronk laat een blijvende indruk achter van gedroogd fruit en een vleugje subtiele rook.

Presentatie en ontwerp:
De Kurayoshi 18 jaar oud wordt gepresenteerd in een elegante fles die de premium kwaliteit van de whisky weerspiegelt. Het strakke ontwerp, versierd met het Kurayoshi embleem, vangt de essentie van het erfgoed en de aandacht voor detail van de distilleerderij. De verpakking verbetert de algehele ervaring verder, waardoor het een opmerkelijke toevoeging is aan elke whiskycollectie.

Conclusie:
De Kurayoshi 18 jaar oud

50% belichaamt de geest van het Japanse whiskyvakmanschap. Met zijn harmonieuze blend van smaken, verfijnde complexiteit en zorgvuldige rijpingsproces is het een ware getuigenis van de kunst van het whisky maken. Of het nu genoten wordt door doorgewinterde whisky liefhebbers of door degenen die hun whiskyreis beginnen, deze expressie van Kurayoshi zal zeker fascineren en verrukken.

Geniet van de harmonieuze blend van tijd en vakmanschap met De Kurayoshi 18 jaar oud 50% en geniet van de diepte en elegantie die alleen ontstaat door jarenlange rijping en expertise.

Matsui Shuzo - The Kurayoshi Year Of the Rabbit Special Release 2023 43% NV

Aan favorieten toegevoegd