Teeling Franz Hahn Chardonnay Casks 46% NV


4.0 sterren - 1 professionele reviews
buy with
Distileerderij Teeling Whiskey Company
Bottelaar OB
Serie
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld 2022
Land Ierland
Streek Dublin
Leeftijd
Cask Type Franz Hahn Chardonnay Casks
Vatnummer Bottlecode: L22 -033
Alcohol percentage 46
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (83)

Een whiskeyreis met een wijntwist van Franz Hahn-wijnmakerij

De Teeling Whiskey Company staat bekend om haar innovatieve benadering van whiskeyproductie en het voortdurend verleggen van de grenzen van smaakverkenning. Een van hun nieuwste releases, de Teeling Franz Hahn Chardonnay-vaten, neemt whiskeyliefhebbers mee op een boeiende reis waarin de kunst van het whiskeymaken wordt gecombineerd met de invloed van wijnmaken. Gebotteld in 2022, is deze limited edition whiskey gerijpt in Franz Hahn Chardonnay-vaten van de prestigieuze Franz Hahn-wijnmakerij, met als resultaat een werkelijk uniek en betoverend smaakprofiel.

Een samensmelting van whiskey en wijnmaken

De samenwerking tussen Teeling Whiskey en de Franz Hahn-wijnmakerij vertegenwoordigt een harmonieuze samensmelting van twee traditionele ambachtelijke vormen. De beslissing om de whiskey te laten rijpen in Chardonnay-vaten toont het streven van Teeling Whiskey Company naar experimentatie en het verkennen van nieuwe horizonten.

Gebotteld in 2022 en gerijpt op Franz Hahn Chardonnay-vaten

De reis van de Teeling Franz Hahn Chardonnay-vaten begint met de zorgvuldige selectie van Franz Hahn Chardonnay-wijnvaten uit de gerenommeerde Franz Hahn-wijnmakerij. Deze vaten, eerder gebruikt voor het rijpen van Chardonnay-wijn, brengen tijdens het rijpingsproces karakteristieke eigenschappen over op de whiskey.

De whiskey wordt in de Franz Hahn Chardonnay-vaten gegoten en mag rijpen, waardoor hij de unieke smaken en aroma's van de wijn absorbeert. Na verloop van tijd ondergaat de whiskey een prachtige transformatie, waarbij hij de delicate tonen van Chardonnay omarmt, waaronder boomgaardfruit, vanille en hints van eikenhout.

Een betoverende smaakbeleving

De Teeling Franz Hahn Chardonnay-vaten bieden een betoverende smaakbeleving die het huwelijk van whiskey en wijn toont. Bij de eerste slok begroet de whiskey het gehemelte met een rijke, romige textuur. De invloed van Chardonnay wordt duidelijk wanneer de smaken van rijpe appels, citruszest en subtiele kruiden dansen op de tong. De afdronk is lang en blijvend, met een harmonieuze blend van whiskey en wijn, een vleugje zoetheid en een subtiele bloemige ondertoon.

Beperkte beschikbaarheid en verzamelwaarde

Als limited edition-release is de Teeling Franz Hahn Chardonnay-vaten een zeer gewilde whiskey onder liefhebbers en verzamelaars. Elke fles is met zorg vervaardigd en individueel genummerd, wat de wenselijkheid en exclusiviteit ervan verder versterkt. De verpakking weerspiegelt

de aandacht voor detail, met een elegant ontwerp dat een eerbetoon is aan de samenwerking tussen Teeling Whiskey en de Franz Hahn-wijnmakerij.

Een viering van vakmanschap

De Teeling Franz Hahn Chardonnay-vaten is niet zomaar een whiskey; het is een viering van vakmanschap, innovatie en het verkennen van smaken. Het nodigt whiskeyliefhebbers en wijnliefhebbers uit om samen een unieke zintuiglijke reis te maken, waarin de werelden van whiskey en wijnmaken prachtig samenkomen.

Conclusie

De Teeling Franz Hahn Chardonnay-vaten tonen de inzet van de Teeling Whiskey Company om grenzen te verleggen en buitengewone smaakbelevingen te creëren. Door hun whiskey te laten rijpen in Franz Hahn Chardonnay-vaten, afkomstig van de gerenommeerde Franz Hahn-wijnmakerij, hebben ze een werkelijk uitzonderlijke spirit gecreëerd. Whiskeyliefhebbers en verzamelaars zullen de beperkte beschikbaarheid en verzamelwaarde van deze release waarderen, omdat het een unieke samenwerking vertegenwoordigt tussen twee gewaardeerde ambachtelijke vormen. De Teeling Franz Hahn Chardonnay-vaten nodigen uit om de kunst en complexiteit te waarderen die ontstaat wanneer whiskey en wijnmaken samenkomen.


Aan favorieten toegevoegd