We hebben heerlijk gegeten in 1-sterren restaurant Bridges in Amsterdam met een aantal eigen flessen wijn, waaronder: Pichon Baron 1982, Vieux Chateau Certan 1982 en Leoville las Cases 1983. Maar de uitblinkers van de avond waren Sassicaia 1991 en Sassicaia 1992.
Inderdaad, niet de topjaren, maar iedereen die bekend is met Sassicaia zal het ermee eens zijn - Sassicaia heeft tijd nodig, veel tijd.
Beide flessen waren indrukwekkend, maar zo verschillend in stijl en smaak. Het was net een wedstrijd van Bordeaux wijnen tegen Bourgogne wijnen, zei men. De 1991 toonde echte kracht, alsof hij pas 10 jaar oud was. Het lijkt tijd te kosten om open te gaan. Donker fruit, kruiden, kaneel, wat hout, tabak. typische Toscaanse wijn kracht, met een mooie balans. De 1992 was fruitig, kers, framboos, zoet gestyled en lichter dan de 1991. Zelfs in kleur. Veel gemakkelijker te drinken en zo elegant. Inderdaad Bordeaux - Bourgogne. Het was een kwestie van voorkeur, ik verkoos de 1991 (maar niet veel).
1991 BOW 8+
1992 BOW 8
Blog door Peter