Sassicaia 1991 versus 1992

Sassicaia 1991 versus 1992

We hebben heerlijk gegeten in 1-sterren restaurant Bridges in Amsterdam met een aantal eigen flessen wijn, waaronder: Pichon Baron 82, Vieux CH Certan 82 en Leoville las Cases 83. Maar de uitblinkers van de avond waren Sassicaia 1991 en 1992.

Inderdaad, niet de topjaren, maar iedereen die bekend is met Sassicaia zal het ermee eens zijn - Sassicaia heeft tijd nodig, veel tijd.

Beide flessen waren indrukwekkend, maar zo verschillend in stijl en smaak. Het was net Bordeaux tegen Bourgogne, zei men. De 1991 toonde echte kracht, alsof hij pas 10 jaar oud was. Het lijkt tijd te kosten om open te gaan. Donker fruit, kruiden, kaneel, wat hout, tabak. Toscaanse kracht, met een mooie balans. De 1992 was fruitig, kers, framboos, zoet gestyled en lichter dan de 1991. Zelfs in kleur. Veel gemakkelijker te drinken en zo elegant. Inderdaad Bordeaux - Bourgogne. Het was een kwestie van voorkeur, ik verkoos de 1991 (maar niet veel).

1991 BOW 8+
1992 BOW 8

Blog door Peter

 
We hebben heerlijk gegeten in 1-sterren restaurant Bridges in Amsterdam met je eigen flesje. Pichon Baron 82, Vieux CH Certan 82 en Leoville 83. Maar de sterren van de avond waren Sassicaia 1991 en 1992. ## Inderdaad, buiten de jaren, maar iedereen die bekend is met Sassicaia zal het ermee eens zijn - Sassicaia heeft tijd nodig, veel tijd . Beide flessen waren indrukwekkend, maar zo verschillend in stijl en smaak. Het was net Bordeaux tegen Bourgondië, zei men. De 1991 toonde echte kracht, alsof hij pas 10 jaar oud was. Het lijkt tijd te kosten om open te gaan. Donker fruit, kruiden, kaneel, wat hout, tabak. Toscaanse kracht, met een mooie balans. De 1992 was fruitig, kers, framboos, zoet gestyled en lichter dan de 1991. Zelfs in kleur. Veel gemakkelijker te drinken en zo elegant. Inderdaad Bordeaux - Bourgondië. Het was een kwestie van voorkeur, ik verkoos de 1991 (maar niet veel). Waarderingen 1991 BOW 8+, 1992 BOW 8.