Greenock Creek - Shiraz Apricot Block 2001

Greenock Creek - Shiraz Apricot Block 2001

Afgelopen vrijdag hebben we genoten van een fantastische dinerervaring in de pasgeopende private dining ruimte van Restaurant Vlaar. Restauranteigenaar Arlo Vlaar droeg die avond de hoed van de chef en tracteerde ons op een gastronomische live kookshow.

Gecombineerd met het fantastische eten, hadden we een aantal hele speciale wijnen klaarstaan, een van de eerste daarvan was de Apricot Block Shiraz 2001 van Greenock Creek. Door de 99 punten die Parker aan deze wijn had toegekend in 2004, had deze wijn bij ons redelijk hoge verwachtingen.

Greenock Creek is een relatief kleine producent uit Australie, die per jaar tussen de 3000 en 5000 kisten produceert. Alle druiven groeien op hun eigen grond, waardoor dit dus een estate wijnhuis is. De eigenaren van Greenock Creek krijgen het ieder jaar voor elkaar een ontzettend hoge kwaliteit neer te zetten met de wijnen. Hierdoor is deze wijn wereldwijd erg gewild.

Deze cultwijn voor Australischewijnliefhebbers uit Barossa Valley, is het voorbeeld van een Shiraz van hoge kwaliteit. In de neus toonde het een schitterend bouquet van zwarte bessen en specerijen. De smaak is vol met donker fruit en door de leeftijd van de wijn, komt er zelfs subtiel een beetje chocolade. Goed gebalanceerd met de tannine en de alcohol op een zeer positieve manier geïntegreerd. De lange afdronk maakt het een bijna perfecte wijn.

BOW 9.5

Blog door Bas

Spätlase: de geschiedenis van de zoete dessert wijn
 

Spätlase: de geschiedenis van de zoete dessert wijn

Bekijk blog
10 Verrassende feiten over de geschiedenis van champagne
 

10 Verrassende feiten over de geschiedenis van champagne

Bekijk blog
Talking Wine Romana Echensperger MW
 

Talking Wine Romana Echensperger MW

Bekijk blog
Aan favorieten toegevoegd