Een etentje met Harlan 1992

Een etentje met Harlan 1992

Afgelopen Donderdag zijn we met het team wezen eten bij de Royal Mandarin, een van onze favoriete Aziatische Restaurants nabij de Best of Wines winkel. Behalve hun schitterende authentieke Aziatische keuken en hun ongekend goede service, staan ze bij ons ook bekend als een restaurant met een zeer aangename wijnkaart.

Dit keer viel onze keuze op een fles Harlan Estate uit 1992, de tweede jaargang die officieel op de markt is uitgekomen van dit legendarische wijnhuis. Voordat William Harlan zijn eigen wijngaard begon in Oakville, California, verloor hij zijn hart aan de Bordeaux wijnen. Door het bezoeken van veel verschillende grote huizen in Frankrijk, kreeg hij een goed idee wat hij zou moeten doen zodra hij zijn eigen wijn zou produceren. Zo ook is de 1992 een blend van 2/3 Cabernet Sauvignon, aangevuld met Merlot en Carbenet Franc, een klassieke Bordeaux stijl wijn.

Deze wijn is nu al 25 jaar oud, en nog steeds erg indrukwekkend. De wijn toont hintjes van zwarte bessen en chocola. Waarschijnlijk door de leeftijd, zijn er ook hintjes cederhout te ontdekken. De wijn heeft zijn concentratie schitterend behouden gedurende deze jaren en de tannine zijn zijdezacht. Een elegante wijn met een ongelooflijk lange afdronk. Deze wijn bewijst dat een 25 jaar oude fles van Harlan nog steeds aan de legendarische status kan voldoen. Een van de beste wijnen die Napa Valley te bieden heeft.

This bottle is 25 years old now, and still very impressive. The wine revealed tones of blackberries and chocolate. Probably due to the ageing, there are tones of cedar. The wine beautifully retained its concentration over all these years, and the tannins are almost silky. An elegant wine with an incredibly long finish. This wine shows that a 25 year old bottle from Harlan Estate can still live up to its legendary status. One of the best wines Napa Valley has to offer.

BOW: 9.5

Blog door Bas

 

Wijn beoordeling
 

Wijn beoordeling

Bekijk blog
Phylloxera, de bijna ondergang van Cognac en de opleving van whisky
 

Phylloxera, de bijna ondergang van Cognac en de opleving van whisky

Bekijk blog
Aube Champagne
 

Aube Champagne

Bekijk blog
Aan favorieten toegevoegd