Een bourgogne voor bourguignon

Een bourgogne voor bourguignon

Gerard Mugneret Echezeaux 1988

Deze fles heeft jaren in mijn kelder gestaan. Ik weet niet hoe vaak ik hem vast heb gehad, alleen om vervolgens weer terug te leggen. Deze fles ligt al zo lang in mijn kelder dat ik me niet eens kan herinneren waar ik hem vandaan heb.

We hadden Bœuf Bourguignon en eindelijk was het moment daar om deze fles te openen. De kurk was nog intact en het volgende dat me opviel was dat de wijn nog steeds gesloten was. Zozeer zelfs dat ik ervoor koos om hem te decanteren. Deze Echezeaux heeft nog extreem veel tannines, maar ook geconcentreerde kruiden, gedroogde bramen en bloemige tonen in de neus. Dit is een relatief krachtige bourgogne in oude stijl, die goed past bij de intense smaken van mals vlees en gestoofde uien. Ze maken deze stijl van wijnen nauwelijks meer, maar als je ervan houdt - zoals ik - zijn dit soort flessen nog steeds beschikbaar tegen redelijke prijzen.

Zelfs bij het laatste glas was deze wijn nog overtuigend, wat je het idee geeft dat hij zich blijft ontwikkelen en nog zeker tien jaar kan worden bewaard. Ik heb hier nog een kist van Gerard Mugneret Echezeaux 1993 en ik zal u op de hoogte houden!

BOW 8

Blog door Frank

Spätlase: de geschiedenis van de zoete dessert wijn
 

Spätlase: de geschiedenis van de zoete dessert wijn

Bekijk blog
10 Verrassende feiten over de geschiedenis van champagne
 

10 Verrassende feiten over de geschiedenis van champagne

Bekijk blog
Talking Wine Romana Echensperger MW
 

Talking Wine Romana Echensperger MW

Bekijk blog
Aan favorieten toegevoegd