De Vega bij het eten

De Vega bij het eten

Op een schitterende avond in het hart van Amsterdam, hadden we het winemakers' dinner in restaurant Bougainville, met Don Pablo Alvarez van Vega Sicilia. Behalve Vega Sicilia, heeft hij zijn wijnaanbod vergroot.

De verschillende nieuwe wijnhuizen zijn:

  • Alion, een moderne Ribera slechts enkele kilometers van Vega Sicilia verwijderd;
  • Pintia uit de minder bekende Toro regio, zo'n 95 kilometer ten westen van de Ribera;
  • Macan, in samenwerking met Benjamin de Rothschild, gelegen in de Rioja, het bekendste wijngebied van Spanje;
  • En zo'n 25 jaar geleden kocht hij ook de Tokaj wijngaard en begon Oremus.

Na een korte introductie van Don Pablo Alvarez, begonnen we de avond met een aantal amuses, gepaard met een Magnum Oremus Mandolas 2015; een vriendelijke droge witte wijn van de Furmint druif. Het thema van de avond was niet slechts wijn&spijs, maar meer een aangenaam moment om te praten en te genieten van de "mooie dingen van het leven".

De twee hoogtepunten van de avond waren de Vega Sicilia Unico 2005 en de Vega Sicilia Reserva Especiale 91-94-99.

Vega Sicillia Unico 2005

De Unico was jong en vol met een neus van bramen en cassis. In de smaak waren kruiden, kruiden en kruiden, hintjes van hout en bosvruchten. Overal een zeer complexe wijn met mooie jonge tannine, die waanzinnig mooi zullen uitvlakken in de komende jaren.

BOW 9

Vega Sicillia Reserva Especiale 91-94-99

Deze combinatie was de absolute winnaar van de avond, helemaal in combinatie met het gerecht van originele Japanse Wagyu, gemaakt door chef Tim Golsteijn. Een schitterende bruine kleur met hintjes oranje, een bouquet van kersen, Bourgogne stijl mild zwaar met rijpe, soepele tannine die qua zachtheid perfect combineerden met het vlees. Een fantastische combinatie.

BOW 8.5

Blog door Frank

Spätlase: de geschiedenis van de zoete dessert wijn
 

Spätlase: de geschiedenis van de zoete dessert wijn

Bekijk blog
10 Verrassende feiten over de geschiedenis van champagne
 

10 Verrassende feiten over de geschiedenis van champagne

Bekijk blog
Talking Wine Romana Echensperger MW
 

Talking Wine Romana Echensperger MW

Bekijk blog
Aan favorieten toegevoegd