Dauvissat grand cru vs. Coche Dury

Dauvissat grand cru vs. Coche Dury

We hebben genoten van een 7-gangendiner in De Leest, een 3 sterren Michelinrestaurant vlakbij Apeldoorn in Nederland.
De wijnlijst was indrukwekkend, met een grote nadruk op Bourgogne en de prijzen waren zeer redelijk.

We zijn begonnen met Dauvissat Chablis les Clos 2009. Voor een Dauvisat Clos van 7 jaar oud was de wijn erg open en maakte indruk van begin tot eind. Deze wijn zal minstens nog 15 jaar mooi te drinken zijn. Tropisch fruit, bloemige noten, mineralen, het is er allemaal en wat je kunt verwachten van een grand cru Chablis. Past perfect bij de elegante driesterrengerechten.

De volgende fles was de Coche Dury Puligny Enseigneres 2007. Geen cru en een mindere vintage, maar Coche valt op, zo uniek in zijn wijnbereiding en smaak. Een beetje zoals D'Auvenay. Citrus, zwaar en geconcentreerd fruit (perzik, citroen) maar nog steeds goed uitgebalanceerd. Deze fles was erg mooi geprijsd en daarom elke euro waard. Het is zo jammer dat de prijzen van Coche zo snel zijn gestegen.

BOW Dauvissat 9-
BOW Coche 8

Blog door Peter

 
We hebben genoten van een 7 gangen diner in De Leest, een 3 sterren Michelin restaurant vlakbij Apeldoorn, Nederland. De wijnlijst was indrukwekkend, met een grote nadruk op Bourgondië. ## En de prijzen waren zeer redelijk. We zijn begonnen met Dauvissat Chablis les Clos 2009. Voor een Dauvisat Clos van 7 jaar oud was het erg open en maakte indruk op ons van begin tot eind. Zal minstens 15 jaar in het verschiet liggen. Tropisch fruit, bloemige noten, mineralen, het is er allemaal en wat je kunt verwachten van een grote grand cru Chablis. Past perfect bij de elegante driesterrengerechten. Volgende fles was de Coche Dury Puligny Enseigneres 2007. Geen cru en een mindere vintage, maar Coche valt op, zo uniek in zijn wijnbereiding en smaak. Een beetje zoals D'Auvenay. Citrus, zwaar en geconcentreerd fruit (perzik, citroen) maar nog steeds goed uitgebalanceerd. Deze fles was erg mooi geprijsd en daarom elke euro waard. Het is zo jammer dat de prijzen van Coche zo snel zijn gestegen. BOOG Dauvissat 9-. BOOG Coche 8.
Spätlase: de geschiedenis van de zoete dessert wijn
 

Spätlase: de geschiedenis van de zoete dessert wijn

Bekijk blog
10 Verrassende feiten over de geschiedenis van champagne
 

10 Verrassende feiten over de geschiedenis van champagne

Bekijk blog
Talking Wine Romana Echensperger MW
 

Talking Wine Romana Echensperger MW

Bekijk blog
Aan favorieten toegevoegd