Dauvissat grand cru vs. Coche Dury

Dauvissat grand cru vs. Coche Dury

We hebben genoten van een 7-gangendiner in De Leest, een 3 sterren Michelinrestaurant vlakbij Apeldoorn in Nederland.
De wijnlijst was indrukwekkend, met een grote nadruk op Bourgogne en de prijzen waren zeer redelijk.

We zijn begonnen met Dauvissat Chablis les Clos 2009. Voor een Dauvisat Clos van 7 jaar oud was de wijn erg open en maakte indruk van begin tot eind. Deze wijn zal minstens nog 15 jaar mooi te drinken zijn. Tropisch fruit, bloemige noten, mineralen, het is er allemaal en wat je kunt verwachten van een grand cru Chablis. Past perfect bij de elegante driesterrengerechten.

De volgende fles was de Coche Dury Puligny Enseigneres 2007. Geen cru en een mindere vintage, maar Coche valt op, zo uniek in zijn wijnbereiding en smaak. Een beetje zoals D'Auvenay. Citrus, zwaar en geconcentreerd fruit (perzik, citroen) maar nog steeds goed uitgebalanceerd. Deze fles was erg mooi geprijsd en daarom elke euro waard. Het is zo jammer dat de prijzen van Coche zo snel zijn gestegen.

BOW Dauvissat 9-
BOW Coche 8

Blog door Peter

 
We hebben genoten van een 7 gangen diner in De Leest, een 3 sterren Michelin restaurant vlakbij Apeldoorn, Nederland. De wijnlijst was indrukwekkend, met een grote nadruk op Bourgondië. ## En de prijzen waren zeer redelijk. We zijn begonnen met Dauvissat Chablis les Clos 2009. Voor een Dauvisat Clos van 7 jaar oud was het erg open en maakte indruk op ons van begin tot eind. Zal minstens 15 jaar in het verschiet liggen. Tropisch fruit, bloemige noten, mineralen, het is er allemaal en wat je kunt verwachten van een grote grand cru Chablis. Past perfect bij de elegante driesterrengerechten. Volgende fles was de Coche Dury Puligny Enseigneres 2007. Geen cru en een mindere vintage, maar Coche valt op, zo uniek in zijn wijnbereiding en smaak. Een beetje zoals D'Auvenay. Citrus, zwaar en geconcentreerd fruit (perzik, citroen) maar nog steeds goed uitgebalanceerd. Deze fles was erg mooi geprijsd en daarom elke euro waard. Het is zo jammer dat de prijzen van Coche zo snel zijn gestegen. BOOG Dauvissat 9-. BOOG Coche 8.
Talking Wine met Robbert Veuger
Blog by Femke Pruis

Talking Wine met Robbert Veuger

Bekijk blog
Talking Wine met William Kelley
Blog by Femke Pruis

Talking Wine met William Kelley

Bekijk blog
Talking Wine met Sarah Heller MW
Blog by Femke Pruis

Talking Wine met Sarah Heller MW

Bekijk blog
Aan favorieten toegevoegd