Wijnen van Contador Benjamin Romeo

Contador Benjamin Romeo

Bodegas Contador
Bodegas Contador is een relatief nieuw huis, dat in 1995 werd opgericht door Benjamin Romeo Contador. Hij kocht een wijnkelder onder het kasteel van San Vicente de la Sonsierra in de Spaanse Rioja-streek. Daarnaast begon hij in het omliggende gebied wijngaarden te kopen.

Al in 1996 produceerde hij zijn eerste wijn, “La Cueva del Contador”, maar het duurde nog drie jaar voordat hij zijn meesterwerk op de markt bracht: “Contador”. Internationaal succes volgde snel toen zijn wijnjaren 2004 en 2005 van Robert Parker de maximale score kregen: 100 punten. De eerste wijnjaren waren zogenaamde "garagewijnen", gemaakt in de garage van zijn ouders in San Vicente. In 2006 begon echter de bouw van een nieuwe, hightech wijnmakerij die werd ontworpen door architect Héctor Herrera. Deze werd in gebruik genomen in 2008.

Inmiddels produceert Benjamin Romeo 6 soorten wijn, waaronder een witte. Het vlaggenschip van de bodega is de “Contador”, die wordt gemaakt van oude tempranillo-stokken uit verschillende percelen in de Rioja-streek. De wijn rijpt 20 maanden op 100% nieuw Frans eiken, maar behoudt desalniettemin zijn kenmerkende fruitige karakter.

De gemiddelde jaarproductie bedraagt slechts iets meer dan 6000 flessen, waardoor de wijn felbegeerd is. De gemiddelde prijs van een fles "Contador" bedraagt € 200 of meer. Bodegas Contador produceert ook wijnen in een lager prijssegment, namelijk “La Cueva del Contador”, “Predicador” (zowel rood als wit), “A mi manera” en “Qué bonito Cacareaba”. Al deze wijnen zijn door internationale wijnrecensenten uitstekend beoordeeld.

De topjaren voor “Contador” zijn: 2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2007, 2012 en 2014.

Lees meer
Contador Benjamin Romeo


Aan favorieten toegevoegd