Wijnen van Bodegas Hacienda

Bodegas Hacienda

Bodegas Hacienda Monasterio, te vinden in het hart van de Ribera del Duero streek in Spanje. Het idee van Peter Sisseck om een bodega op te richten is in 1990 ontstaan. Twee jaar later vindt hij zijn rechterhand, Carlos de la Fuente. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de hoogstaande kwaliteit van het wijnhuis.

Het wijnhuis heeft totaal 167 hectare in bezit, daarvan is 108 hectare bedoeld voor de wijnbouw. De wijngaarden liggen verspreid door de Duero-vallei op ongeveer 750 meter hoogte. Door deze hoogteligging en het temperatuurverschil tussen dag en nacht kunnen de druiven optimaal rijpen zonder dat zij hun frisheid verliezen. Het belangrijkste druivenras is bij uitstek de tempranillo, die lokaal tinto fino wordt genoemd. Daarnaast zijn cabernet sauvignon, merlot en malbec te vinden in de wijngaarden. Deze druivenrassen worden gebruikt om extra structuur toe te voegen aan de tinto fino. De wijnstokken worden biologisch geteeld en er wordt enkel gewerkt met natuurlijke producten. De bodega heeft sinds enkele jaren het lokale CAECIL (Consejo Argicultura Ecológica de Castilla y Léon) certificaat voor biologische wijnbouw binnengehaald.

Wijnmaker Peter Sisseck is afgestudeerd aan de universiteit van Bordeaux en heeft daar de fijne kneepjes van het vak geleerd. Een lange tijd is hij ook adviserend wijnmaker geweest voor diverse wijnhuizen in Spanje en Frankrijk. De huidige wijnkelder is in 1991 gebouwd en is ontworpen door de Franse architect Phillipe Maziéres. Phillipe heeft destijds gewerkt voor gerenommeerde wijnhuizen zoals Château d’Yquem en Château Margaux.

In de kelder zijn temperatuur gecontroleerde tanks van roestvrijstaal te vinden. Voor de vergisting wordt enkel gebruik gemaakt van natuurlijke gisten. Alle wijnen van Bodegas Hacienda Monasterio hebben minimaal 12 maanden houtrijping gehad op Frans eiken, maar over het algemeen komen de wijnen pas na 18 maanden rijping op de markt. De wijnen van Hacienda Monasterio zijn krachtig, complex en hebben een goed bewaarpotentieel.

Het portfolio bestaat uit drie topwijnen: Cosecha, Reserva en Reserva Especial. De wijnen van Hacienda Monasterio zijn wereldwijd geliefd. De beste jaargangen van Hacienda Monasterio zijn: 2001, 2002, 2009, 2011, 2014 en 2015.

Lees meer
Bodegas Hacienda

Wijnen van van Bodegas Hacienda

Monasterio  |  Monasterio Reserva  |  Monasterio Reserva Especial
Aan favorieten toegevoegd