Wijnen van Bodega Aalto

Bodega Aalto

In februari 1999 richtten Mariano Garcia en Javier Zaccagnini het project AALTO op in Ribera del Duero, Spanje. Hun doel was het creëren van een gedistingeerde wijn van hoge kwaliteit met een echte vertegenwoordiging van de terroirs.

In 2006 voegden de families Masaveu en Nozaleda, die wijnhuizen in andere Spaanse wijngebieden bezaten, zich bij het AALTO-project en brachten ervaring en stabiliteit in het wijnhuis.

Aanvankelijk produceerde AALTO hun wijnen in gehuurde faciliteiten in Roa, Burgos, totdat ze in 2005 een perceel van 15 hectare kochten in Quitanilla de Arriba, Valladolid, en een nieuwe wijnmakerij bouwden.

Momenteel beheert het wijnhuis 130 hectare oude, inheemse Tinto Fino wijnstokken, verdeeld over meer dan 200 percelen in negen gemeenten van de appellatie Ribera del Duero. Elke wijngaard wordt bewerkt volgens strikte richtlijnen en zonder chemische meststoffen of herbiciden, waarbij alle landbouwactiviteiten gericht zijn op kwaliteit.

De wijngaarden hebben verschillende leeftijden, variërend van 40 tot 100 jaar oud, met lage opbrengsten en uitzonderlijke kwaliteit door de verschillende hoogtes en klimatologie, die zorgen voor individuele oogstdata voor elke locatie.

De wijnen van AALTO, de Aalto en Aalto PS, worden door een groot aantal wijnjournalisten hoog gewaardeerd. De 2005 PS scoorde 98 punten Parker.

Lees meer
Bodega Aalto

Wijnen van van Bodega Aalto

Aalto  | 
Aan favorieten toegevoegd