Wijnen van Luce della Vite

Luce della Vite

Het wijnhuis Luce della Vite is gelegen in de Italiaanse gemeente Montalcino in Toscane. Het landgoed omvat 190 hectare, daarvan is 25 hectare in gebruik met wijnstokken. Het wijnhuis is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Robert Mondavi en Vittorio Frescobaldi, twee iconen in de wijnwereld. Tijdens een ontmoeting ontstond een gezamenlijke droom om wijn te produceren in het prachtige landschap van Montalcino. Het project kreeg de naam Tenuta Luce, wat refereert aan de zon; de bron van het leven. De illustratie op de fles van een gouden zon met twaalf vlammen verwijst naar deze levensbron, maar tegelijkertijd staat het ook voor de wortels van hun Toscaanse culturele tradities.

De wijngaarden liggen tussen 350 en 420 meter boven zeeniveau. De percelen hebben een zuidelijke expositie, wat zorgt voor en eultieme blootstelling aan de zon. De druiventrossen worden met de hand geoogst en meerdere malen geselecteerd op basis van kwaliteit en rijpheid. In de wijngaarden staan Sangiovese, Merlot en Cabernet Sauvignon aangeplant.

In 2005 erfde de zoon van Vittorio het landgoed en sindsdien is Lamberto, de zoon van Vittorio, verantwoordelijk voor het gehele proces van wijngaard tot aan de wijnkelder. Deze wijnkelder is in 2016 geheel gerenoveerd en is zodanig ingericht dat er ruimte is voor zowel traditionele als moderne apparatuur. De druiven worden voorzichtig geperst en vervolgens vergist door middel van wilde gisten. Er worden vier verschillende wijnen geproduceerd, dit zijn Luce, Lux Vitis, Luce Brunello en Lucente. Alle wijnen worden opgevoed in houten vaten van Frans eiken voor een periode die varieert van 12 tot 24 maanden.

De wijnen van Luce della Vite zijn van hoge kwaliteit. Het is dan ook niet gek dat de wijnen wereldwijd hoge beoordelingen scoren. De beste jaargangen zijn: 1997, 1999, 2001, 2004, 2006, 2007, 2010, 2013, 2015 en 2016.

Lees meer
Luce della Vite

Wijnen van van Luce della Vite

Brunello Riserva  |  Gorgona Frescobaldi  |  Luce  |  Luce Brunello di Montalcino  |  Lucente


Aan favorieten toegevoegd