Wijnen van Cerbaiona

Cerbaiona

Cerbaiona werd opgericht door Diego en Nora Molinari in het midden van de jaren 70, de eerste jaargang was die van 1980 (70 flessen). Het ligt in de buurt van La Cerbaiola.

Het landgoed beslaat 3 hectare wijngaarden: de helft van de wijngaarden is beplant voor het maken van Brunello wijnen, terwijl de andere helft bestaat uit wijnen met appelatie Sant'Antimo en IGT Toscana. De productie is ultra-traditioneel, met gisting in oude cementtanks en rijping in grote Slavonische eiken vaten. De wijnen hebben een enorm rijpingspotentieel.

De Brunello di Montalcino wijnen worden zeer gewaardeerd (hoog in de 90's) door onder andere Robert Parker. De Brunello di Montalcino 2010 kreeg bij de release 100 punten van Antonio Galloni.

In december 2015 verkochten Nora en Diego Cerbaiona, en de laatste wijn waarbij de druiven en vinificatie door Molinari werden gecontroleerd was de 2015 vintage. Helaas overleed Diego op 2 april 2019 en Nora op 5 november 2020, wat het einde betekende van hun verhaal met Cerbaiona.

De nieuwe eigenaren runnen nu Cerbaiona. De wijngaarden zijn volledig herbeplant, alle vaten zijn vervangen en de gisting vindt nu plaats in staal. Daardoor zijn de nieuwe wijnen afkomstig van gloednieuwe wijnstokken en hebben ze een heel ander karakter.

Lees meer
Cerbaiona
Aan favorieten toegevoegd