Wijnen van Bertinga

Bertinga

Bertinga is pas sinds 2015 op de wijnmarkt te vinden. Luca Vitiello heeft jarenlang gewerkt bij het wijnhuis Fanti, maar uiteindelijk besloot hij voor zijn eigen avontuur te gaan en richtte Bertinga op in het dorpje Gaiole, in het hart van Chianti.

De focus van Bertinga ligt op het produceren van single vineyard wijnen en Super Tuscans. De wijngaarden worden 100% biologisch bewerkt. De bodem bestaat uit de beroemde Italiaanse bodem Alberese. Dit type grond bestaat uit een combinatie van mergel en kalkhoudende leisteen. Deze bodem zorgt voor druiven waarbij de rijpheid en mineraliteit goed in balans zijn. Luca werkt met twee druivenrassen: Sangiovese en Merlot.

De druiven worden met de hand binnen gehaald en gelijk daarna geselecteerd op de sorteertafel. De vergisting vindt plaats in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks of cementen vaten. Er komen totaal vier rode wijnen uit de kelder van Bertinga, dit zijn Sassi Chiusi, Bertinga, Punta di Adine en Volta di Bertinga. De laatste drie worden opgevoed op eikenhout, zowel op Frans eiken als op Oostenrijks eiken. Deze rijpingsperiode duurt voor elke cuvée 18 maanden. Na het bottelen rijpen de wijnen nog 18 maanden op fles in de speciale rijpingskelder voordat deze worden vrijgegeven. De eerste productie bestond uit ongeveer 55.000 flessen en een kleine oplage aan magnums en jeroboams.

Ondanks hun recente oprichting heeft het wijnhuis al een groot aantal fans voor zich weten te winnen. Daarnaast hebben de wijnen al meerdere scores tussen de 90 en 97 weten te behalen van internationale wijnjournalisten. Dit is een wijnhuis dat onderweg is naar de top van de wijnwereld!

Lees meer
Bertinga

Wijnen van van Bertinga

Punta di Adine  |  Rosso  |  Sassi Chiusi  |  Volta di Bertinga


Aan favorieten toegevoegd