In de heuvels van het Langhe gebied en in het hart van Castiglione Falletto vind je wijnhuis Vietti. Aan het einde van de 18e eeuw richt Carlo Vietti het wijnhuis op. Door de jaren heen is het wijnbedrijf erg gegroeid en beheert nu verscheidene cru wijngaarden in de omgeving. Daarnaast is Vietti pionier als het gaat om single vineyard Barolo.
Vietti is begonnen met het verkopen van druiven aan coöperaties. Pas in de 19e eeuw wordt het besluit genomen om zelf wijn te gaan produceren. De wijngaarden kenmerken zich door een kalkhoudende zandige bodem. De wijnstokken die daarop staan hebben een leeftijd dat tussen 30 en 70 jaar ligt. De combinatie van deze twee factoren zorgen voor druiven van hoge kwaliteit.
Het wijnhuis produceert 19 verschillende wijnen en die worden onder diverse labels uitgebracht, zoals Barbera d’Asti, Dolcetto d’Alba en natuurlijk Barolo. Het vlaggenschip van Vietti is de Barolo Villero, gevolgd door Barolo Rocche, Barolo Brunate en de Tre Vigne Dolcetto en Barbera. De vinificatie begint met de vergisting in RVS-tanks. Vervolgens rijpt de wijn op Frans en Slavonisch eiken. De totale rijpingsduur is afhankelijk van het type wijn.
In 1974 wordt er voor het eerst een speciaal label ontworpen. Voor de ontwerpen worden speciale technieken gebruikt, zoals zeefdrukken, etsen en lithografie. De inspiratie komt van het specifieke oogstjaar. Sinds 1988 krijgt alleen de Barolo Villero jaarlijks een speciaal design. De eerste 100 labels worden gesigneerd door de kunstenaar. Deze honderd flessen zijn dus echte collector items!
De vintage 1961 van Barolo Rocche wordt gezien als legendarisch. Dit was namelijk de allereerste single vineyard Barolo van Vietti. Destijds waren zij met slechts een handvol andere producenten een van de eerste die deze werkwijze toepaste en met groot succes!