Wijnen van La Spinetta

La Spinetta

La Spinetta is een Italiaanse wijnproducent, gevestigd in Piemonte en Toscane. Dit wijnhuis produceert 12 diverse soorten wijnen, waaronder de veelgevraagde La Spinetta Barolo Vignetto Garretti. De wijngaard is voorzien van voornamelijk Nebbiolo wijnstokken (50%), gevolgd door onder andere Barbera, Sangiovese en Chardonnay.


Het landgoed was opgericht in Gastagnole delle Lanze (Piemonte) in 1977 door Lidia en Guiseppe “Pin” Rivetti. Het oprichten van een eigen wijngaard was een lang gekoesterde droom van de familie Rivetti. Pin en Lidia noemden hun La Spinetta, wat vrij vertaald “Top van de Heuvel” betekent. Een jaar na oprichting van La Spinetta werd de eerste wijn geproduceerd, wat de allereerste single-vineyard Moscato ooit was.


La Spinetta produceerde in 1985 haar eerste rode wijn, genaamd “Barbera Cà di Pian”. In 1989 brachten de Rivetti-broers een blend van Barbera en Nebbiolo uit, wat zij “Pin” noemden ter ere aan hun vader en de grondlegger van La Spinetta. De jaren die daarop volgden waren zeer gunstig voor La Spinetta. De productiecapaciteit groeide gestaag en het aantal wijngaarden werd uitgebreid. In 2000 kochten de Rivetti’s acht hectare land in Grinzane Cavour in Barolo (ook in Piemonte) waar de tweede wijngaard genaamd “La Spinetta Campé” werd gevestigd. In 2001 werd een land van 65 hectare gekocht in Toscana, waar de derde wijngaard genaamd “La Spinetta Casanova” werd gevestigd. En de laatste wijngaard “Contratto” werd in 2011 opgebouwd in Canelli, Piemonte. In aanvulling op de productie van wijn produceert La Spinetta ook olijfolie.


La Spinetta is nog altijd volledig eigendom van de Rivetti familie, onder de bezielende leiding van Giorgio (hoofd wijnmaker), Bruno en Carlo Rivetti.

Lees meer
La Spinetta
Aan favorieten toegevoegd