Bruno Giacosa wordt beschouwd als een van de legendarische wijnmakers van de wereld, die in zijn carrière van bijna acht decennia de meest prestigieuze Barolo- en Barbaresco-wijnen op één wijngaard heeft gemaakt.
Bruno begon op 16-jarige leeftijd in de familiekelder te werken en leerde de traditionele technieken die van generatie op generatie werden doorgegeven in plaats van oenologie te studeren. Zijn doelbewuste aanpak, gecombineerd met zijn veeleisende en bescheiden persoonlijkheid, leidde tot de productie van uitzonderlijke wijnen. Sinds 2006 leidt zijn dochter Bruna het domein en handhaaft zij Bruno's normen en inzet om wijnen van de hoogste kwaliteit en echte wijngaardexpressie te produceren.
Het domein is beroemd om zijn Barbaresco crus Asili, Rabajà, Santo Stefano, en Barolo crus Vigna Rionda.
De rode riserva Barolo's en Barbarescos worden vaak beschouwd als de beste rode wijnen ter wereld. Deze uitzonderlijke wijnen worden slechts enkele malen per decennium gemaakt en bezitten een unieke en betoverende kwaliteit die alleen de grootste wijnen bezitten.
Lees meer