Wijnen van Domaine Jamet

Domaine Jamet

Domaine Jamet is te vinden in de heuvels van de Côte Rôtie in de noordelijke Rhône. Het wijnhuis ligt op een plateau dat bekend staat onder de naam Le Vallin. Bij mooi weer is het mogelijk om de Mont Blanc en de Alpen te zien vanaf deze unieke plek. In 1976 begon Jean-Paul Jamet samen met zijn vader wijn te maken.

De wijnstokken staan aangeplant op rotsachtige terrassen en steile hellingen met een ondergrond van leisteen en een kleine hoeveelheid graniet. Door de arme rotsbodem moet de wijnstok hard werken en stopt hij al zijn energie in de druiven. De druiven zijn afkomstig van diverse percelen die samen een totale oppervlakte hebben van acht hectare.

Voor de fermentatie wordt een deel van de Syrah druiven ontsteeld. De trossen van de verschillende percelen worden apart gevinifieerd. De rode wijnen worden gerijpt in houten vaten voor een periode die varieert van 12 tot 24 maanden. Voor de Côte Rôtie wijnen worden vaten gebruikt van deels nieuw hout. De andere rode wijnen worden in vaten van eerdere jaargangen gerijpt. Jean-Paul produceert ook drie witte wijnen die onder de appellatie Côte du Rhône of Condrieu worden verkocht.

Domaine Jamet maakt klassieke wijnen waarin elegantie de hoofdrol speelt. De vinificatie is niet gericht op het produceren van zware Syrah wijnen, maar juist op de expressie van het intense fruit. Het bewaarpotentieel kan oplopen tot wel 30 jaar.

Domaine Jamet is een van de meest toonaangevende producenten van de noordelijke Rhône. De wijnen zijn zeer gewild onder de liefhebbers en behoren tot de top van wat de Rhône te bieden heeft.

Lees meer
Domaine Jamet

Wijnen van van Domaine Jamet

Cote Rotie  | 
Aan favorieten toegevoegd