Wijnen van Trevallon

Domaine de Trévallon is gelegen in het dorp Saint-Etienne-du-Grès. De grond is van kalksteen en rots in een gebied dat kan worden gekenmerkt als droog. De wijngaarden zijn in totaal 17 hectare groot

Eloi Dürrbach plantte in 1973 zijn eerste wijngaard met 15 hectare 50% -50% cabernet sauvignon en syrah, en 2 hectare met marsanne et roussane.

Cabernet sauvignon bestond al in de Provence vóór phylloxera. Net als Chateau Palmer in de Bordeaux, kan cabernet sauvignon in een blend met syrah tot een uitstekende wijn leiden. De twee druivensoorten en het kalkstenen terroir geven Trevallon zijn unieke karakter. De eerste wijnen werden geclassificeerd als Vin de Pays.

In 1996 zette Trévallon zich in om nieuwe labels te gebruiken. Ze zijn het werk van René Dürrbach, de vader van Eloi, die in 1999 op 89-jarige leeftijd stierf. Als schilder en beeldhouwer was hij de vriend van een aantal schilders zoals Albert Gleizes, een pionier van het kubisme, Fernand Léger, Robert Delaunay en Pablo Picasso. Eloi: "Ik heb hem 50 labels toevertrouwd en hij begon er met kleurpotloden op te tekenen. Elk jaar kiezen we een label dat de kenmerken van de vintage weerspiegelt".

Trevallon-wijnen zijn van uitzonderlijke kwaliteit en kunnen lang rijpen. De 1990 is een uitzonderlijk voorbeeld van een geweldige Trevallon.

Lees meer
Aan favorieten toegevoegd