Provence

Het ideale vakantiegebied van Frankrijk: veel zon, de zee en rosé. Maar de provence biedt meer. Naast het prachtige binnenland zijn er ook steeds vaker fraaie rode en witte wijnen te ontdekken

De provence beslaat meerdere departementen van Avignon tot aan de middellandse zee en vanaf Arles tot de Italiaanse grens. Door zijn uitgestrektheid vindt men er veel verschillende landschappen van laag gelegen plateaus tot bergen met steile hellingen.

Het klimaat is veelgeprezen: mild en grotendeels subtropisch. De bodem is uiterst gevarieerd, je ziet hier bijna elle denkbeeldige ondergrond. Van leem tot zand, van kiezel tot graniet.

In de Provence verbouwt men een veelheid aan druivenrassen: de rode druiven carignan, cinsault, grenache, mourverdre en tibouren. En de witte druiven clairette, semillon, ugni blanc en rolle. Daarnaast ziet men een opkomst van syrah en cabernet sauvignon.

Bandol en Palette bieden uitzonderlijke wijnen. En Domaine de Trevallon uit de Coteaux D’Aix de Provence biedt ook altijd zeer fraaie wijnen zie zeer lang houdbaar kunnen zijn.

Maar de Provence staat natuurlijk vooral bekend om zijn rosé-wijnen. Domaine Ott en Chateau D’Esclans behoren tot de bekende en kwalitatief zeer goede rosé wijnen.

ProvenceTop Wijnen in Provence

All wines in Provence

Producenten in Provence

Best of Wines  |  Cave de la Petite Revolution  |  Chateau d'Esclans  |  Domaine Ott  |  Trevallon
Aan favorieten toegevoegd