Wijnen van Pascal Cotat

Pascal Cotat

Pascal Cotat wordt algemeen erkend als een van de meest vooraanstaande domeinen in Sancerre, bekend om het maken van traditionele wijnen gerijpt op eikenhout. Deze opmerkelijke wijnen bezitten een uitzonderlijk rijpingspotentieel en rijpen moeiteloos tientallen jaren, terwijl ze opulente rijkdom prachtig in evenwicht brengen met precieze focus en vitaliteit. De productie is zeer beperkt omdat de wijngaarden slechts 2,5 hectare groot zijn, waardoor deze wijnen zeer gezocht zijn.

De geschiedenis van domaine Pascal Cotat gaat terug tot het begin van de 20e eeuw, toen Ferdinand Thomas, een familielid van de familie Cotat, na de eerste wereldoorlog begin jaren '20 naar huis terugkeerde. In die periode waren de wijngaarden nog aan het herstellen van de verwoestingen van de druifluis, en had Sancerre nog niet de erkenning gekregen die het nu geniet. Ferdinand Thomas kocht verschillende wijngaarden en begon het domaine als vigneron.

De wijnen van Pascal Cotat, waaronder de beroemde Sancerre La Grande Cote en les Mont Damnes, maar ook de Chavignol Rose, Les Culs de Beaujeu en Caillottes scoren 90+ punten bij gerenommeerde wijnjournalisten en recensenten.

Lees meer
Pascal Cotat


Aan favorieten toegevoegd