Domaine Didier Dagueneau ligt in het kleine dorpje Saint-Andelain, in hart van Pouilly-Fumé, Loire. Didier koopt in 1982 wijngaarden aan in de regio en brengt drie jaar later zijn eerste wijn onder de naam En Chailloux op de markt. Helaas eindigt het prachtige verhaal van Didier als wijnmaker in 2008 als hij betrokken raakt bij een vliegtuigongeval. Sindsdien treden dochter en zoon, Charlotte en Benjamin, in zijn voetsporen. Zij blijken net zoveel talent te hebben als hun vader!
Het wijngaardareaal beslaat iets meer dan twaalf hectare. De grond kenmerkt zich als dé perfecte bodem voor Sauvignon Blanc. Deze bodem bestaat uit klei met vuursteen, ook wel silex genoemd. Deze bodem zorgt voor wijnen met veel frisheid en mineraliteit. De leeftijd van de wijnstokken ligt tussen 20 tot 50 jaar. De rendementen per hectare liggen zeer laag, variërend van 10 tot 38 hl/ha.
Tijdens de vinificatie en rijping worden er diverse vaten gebruikt, van roestvrijstaal tot aan eikenhouten vaten van 620 liter. De houtenvaten hebben een wanddikte van 50mm, dit laat precies de juiste hoeveelheid lucht door. De verhouding tussen hout en roestvrijstaal hangt af van het oogstjaar. De meest beroemde wijnen van Dageuneau zijn Silex, Bouisson-Renard, en Chailloux en Pur Sang. De Silex cuvée wordt enkel geproduceerd van de hooggelegen percelen, waar de hoogste concentratie silex in de grond zit. De lage opbrengst, de unieke bodem en het vakmanschap van de familie Dagueneau zorgen voor wijnen van zeer hoge kwaliteit.
De wijnen van Didier behoren niet voor niets tot de meeste gezochte Sauvignon Blanc wijnen ter wereld.
De beste jaargangen van Didier Dageuneau zijn: 1989, 1990, 2002, 2005, 2010, 2014 en 2016.