Wijnhuis Zind Humbrecht is te vinden in het hart van de Elzas. Inmiddels heeft het wijnhuis 40 hectare in handen. Sinds 1997 is het bedrijf biologisch gecertificeerd en binnen de daaropvolgende vijf jaar weten zij ook het certificaat voor biodynamische wijnbouw te behalen. Domaine Zind Humbrecht bezit diverse grand cru wijngaarden, zoals Rangen, Brand, Herrenweg, Goldert, Sommerberg en Hengst. De percelen die niet geclassificeerd zijn als grand cru of lieux-dit, worden verkocht als village wijn of als AOC Elzas.
Domaine Zind Humbrecht bestaat officieel sinds 1959 door een samenvoeging van de wijngaarden van de familie Humbrecht en de familie Zind. Voor die tijd werkte beide families individueel en kwamen de wijnen onder hun respectievelijke naam op de markt. Humbrecht is een echte wijnfamilie en maakt al sinds de 17e eeuw wijn. De huidige werkwijze is dan ook gebaseerd op de eeuwoude familietradities.
De wijnstokken worden zorgvuldig onderhouden en met de hand geoogst. De gemiddelde opbrengst is jaarlijks 35 hl/ha, wat zeer laag is. De wijngaarden worden bemest met zelfgemaakte compost, zo blijft de grond op een natuurlijke manier gezond.
De wijnen worden geproduceerd door wijnmaker en tevens Master of Wine Olivier Humbrecht. De gebruikte vinificatietechnieken zijn gericht op het zo goed mogelijk uitdrukken van elk specifiek terroir. De vergisting verloopt langzaam en op lage temperatuur. Zo blijft het karakter van de wijn het beste behouden. Daarnaast wordt er een sur lie rijping van minimaal zes maanden toegepast. Na ongeveer 1,5 jaar worden de wijnen gebotteld.
De wijnen van Zind Humbrecht zijn puur, verfijnd en van hoog niveau. Het is ook niet voor niets dat de wijnen internationaal zeer worden gewaardeerd.
Lees meer