Wijnen van Stephane Coquillette

Stephane Coquillette

In het pittoreske dorpje Chouilly, in het noorden van de Côte des Blancs, vind je Champagne Stéphane Coquillette. Stéphane produceert 1er en Grand Cru champagne, samen met zijn vrouw Marie Hélène, hun kinderen Louis en Diane, en hun hond Newton.


Stéphane werkte samen met zijn vader in Champagne Saint-Chamant in Epernay. Hun opvattingen over hoe een goede champagne gemaakt moet worden liepen echter sterk uiteen. Uiteindelijk besloot Stéphane om op zijn eigen manier champagne te maken, weg van de Vallée de la Marne, en zuidwaarts naar de Côte des Blancs. Hij vond de perfecte plek in Chouilly waar hij een persstation bouwde. In de jaren die volgden verwierf Stéphane percelen in Chouilly, Aÿ, Mareuil-sur-Aÿ en Cuis.


De druiven worden zeer langzaam geperst en de wijnen rijpen lang. Rustig aan doen en de tijd nemen resulteert in een "fine bulle"; een delicate mousse in de uiteindelijke champagne. Het assortiment van Coquillette bestaat uit een Carte d'Or 1er Cru (Chardonnay en Pinot Noir), Cuvée Diane Blanc de Blancs Grand Cru (100% Chouilly Chardonnay), Les Clés Blanc de Noirs Grand Cru (100% Aÿ Pinot Noir), Millésimé Blanc de Blancs (100% oude wijnstokken Chardonnay uit Couilly) en By Louis (100% op vat gefermenteerde Pinot Noir).


In de begintijd stond Champagne Stéphane Coquillette bekend om zijn toegankelijkheid en gemakkelijke karakter. Sinds een paar jaar gaat de kwaliteit echter sterk omhoog, met meer complexiteit, diepere hints en veel meer expressie van het terroir.

Lees meer
Stephane Coquillette
Aan favorieten toegevoegd