Wijnen van Saint-Chamant

Saint-Chamant

Het landgoed van Saint-Chamant werd opgericht door Pierre en Hélène Coquillette in 1930 en werd overgenomen door hun zoon, Christian Coquillette, in 1950. Hij creëerde het merk, dat 11,5 hectare wijngaarden in Chouilly en Epernay beslaat. Christian's zoon, Stéphane Coquillette, richtte zijn eigen merk op in Chouilly, genaamd Champagne Stéphane Coquillette.

Het assortiment Saint-Chamant-champagne omvat Brut Integral Millésimé (zonder toevoeging van toegevoegde suikers) en Cuvée de Chardonnay Millésimé. Deze Blanc de Blancs-champagnes verouderen uitzonderlijk goed en tonen tonen van brioche en broodkorst, terwijl ze in de loop van de tijd aan verfijning en complexiteit winnen.

In 2020 is Christian Coquillette helaas overleden en heeft hij de wijngaarden, evenals een grote collectie van de reserve champagne, nagelaten aan zijn zoon Stéphane. Hoewel Stéphane totaal andere opvattingen had over het maken van champagne, en dit verschil de reden was dat hij zijn eigen champagne begon, hield hij de weg van zijn vader in ere. De wijnen worden nu uitgebracht onder het label Saint-Chamant, wat gedaan wordt door Stéphane Coquillette.

De wijnen zijn klassiek met veel fruit en komen door lange rijping in de kelder uit als rijpe, volle champagnes. De wijnen van Saint-Chamant staan voor evenwicht, complexiteit en een groot contrast tussen rijp fruit en een delicate zuurgraad.

Lees meer

Wijnen van van Saint-Chamant

Brut Integral  |  Brut Millesime
Aan favorieten toegevoegd