Wijnen van Philippe Glavier

Philippe Glavier

In het noordelijke deel van de Côte des Blancs vind je de champagne van Philippe Glavier. Dit is een van de rijzende sterren in de Côte de Blancs. Veronique en Philippe Glavier richtten het Domaine in 1995 op om een pure expressie te bieden van de verschillende terroirs waar ze hun champagnes verbouwen. Ze bezitten percelen in Grand Cru-wijngaarden in Cramant, Le Mesnil-sur-Oger, Oger en Avize, evenals enkele percelen in Monthelon, Mancy en Grauves.
De primaire focus van Glavier is Chardonnay.

Met hun 4,7 hectare produceren ze uitsluitend Grand Cru wijnen. Voor hun rosé haalt Glavier zijn Pinot Noir uit Ambonnay om ook een Grand Cru Rosé te produceren. Met dit assortiment ervaart u een heerlijke expressie van Chardonnay uit de Côte des Blancs. Hun champagnes krijgen een bovengemiddelde rijping om zich volledig te ontwikkelen voordat ze worden vrijgegeven, en toevoegingen zoals sulfieten en dosering worden tot een minimum beperkt.

Naast hun La Grâce d'Alphaël Grand Cru Extra Brut, produceert Glavier verschillende single-climat wijnen, elk met een krachtige uitdrukking van hun unieke terroirs. Deze wijnen zijn de Génésis (Mesnil-sur-Oger), Mesnil Emotion Millesimé (Mesnil-sur-Oger), Cramant Emotion Millesimé (Cramant) en een champagne gerijpt op 300 liter eiken vaten, Folie de Cramant Millesimé.

Naast deze pure en expressieve champagnes produceert Philippe Glavier ook een Ratafia. Deze drank wordt sinds het begin der tijden in de champagne gemaakt en wordt meestal in kleine hoeveelheden gemaakt. Traditioneel kwam dit nooit op de markt en werd het uitsluitend gebruikt voor privéconsumptie voor de wijnmaker en zijn gezin, maar de drank wint langzaam aan populariteit.

Glavier heeft besloten om hun stijl van wijnmaken voort te zetten in deze zoete wijn, door uitsluitend Grand Cru Chardonnay uit de Côte des Blancs te gebruiken. Daarnaast gebruiken ze de vin de goutte voor hun productie van Ratafia, het beste deel van het sap. Hun Ratafia kwam ook als de allerbeste uit de bus en ontving een gouden medaille bij de Ratafia Champanois Awards 2022.

Lees meer
Aan favorieten toegevoegd