Wijnen van Petit & Bajan

Petit & Bajan

In het hart van de Côte de Blancs, waar Chardonnay koning is en de heuvels krijtwit zijn, vind je de gezamenlijke inspanning van Richard Petit en Veronique Petit(-Bajan). Samen produceren ze een champagne van twee van de mooiste Grand Cru terroirs in de Champagne, Avize van Côte des Blancs en Verzenay van Montagne de Reims. Na het finetunen van elk aspect van hun wijnen en het invullen van alle kleine details tot aan het type fles dat ze gingen gebruiken, markeert 2008 de lancering van hun eerste champagne onder hun eigen label, Petit & Bajan.


Avize is te vinden in het centrum van de Côte des Blancs en is verantwoordelijk voor enkele van de beste champagnes ter wereld. Door de ligging bovenop de heuvel heb je een heel direct contact tussen de wijnranken en de kalkgronden waar de Champagne om bekend staat. Velen zijn het erover eens dat de champagnes uit dit gebied het grote voorbeeld zijn voor de hele Côte des Blancs, en als je ze probeert, is het niet verwonderlijk waarom Côte des Blancs ooit Côte d'Avize heette.


Verzenay biedt een heel ander terroir, en heeft bovendien een Grand Cru-status. De wijnstokken van Verzenay zijn voornamelijk gericht op de productie van Pinot Noir, met slechts kleine hoeveelheden Chardonnay en Pinot Meunier. Verzenay is te vinden op de Grande Montagne de Reims, het paasgedeelte van de Montagne de Reims waar enkele van de beste champagnes worden gemaakt. Naast Verzenay vind je in dit deel van de Champagne ook de Grand Cru Millieux van Ambonnay en Bouzy.


Met beide Grand Cru-wijngaarden in de Côte des Blancs en Montagne de Reims, is Petit & Bajan in staat om een verbluffende Grand Cru-champagne te produceren. Hun assortiment bevat vier verschillende Grand Cru champagnes, een Chardonnay & Pinot Noir, een Blanc des Blancs, een Blanc des Noirs en een Rosé.
De flessen van Petit & Bajan zijn zorgvuldig ontworpen om klassiek te zijn. Ze vertegenwoordigen de klassieke stijl van champagneflessen, dikker glas dat korter en breder is met een diepe ziel. De flessen zijn een poëtische weergave van hun champagnestijl: klassiek met oog voor detail.

Lees meer
Aan favorieten toegevoegd