Wijnen van Laurent Perrier

Laurent Perrier

Laurent-Perrier is in 1812 opgericht door André Michel Pierlot, destijds wel onder een andere naam. Zo’n 70 jaar later neemt keldermeester Eugène Laurent het champagnehuis over. Samen met zijn vrouw Mathilde-Emilie Perrier heeft hij de leiding. Nadat Eugène in 1887 komt te overlijden doopt weduwe Mathilde-Emilie het wijnhuis om tot: Veuve Laurent-Perrier & Cie. Uiteindelijk wordt het champagnehuis door haar dochter in 1939 verkocht aan Marie-Louise de Nonacourt. Ondanks dat Laurent-Perrier in moeilijke staat verkeerde en bijna failliet ging bleef de familie de Nonacourt gemotiveerd om tijd, liefde en geld in het huis te investeren en met succes! Laurent-Perrier groeide snel uit tot een van de marktleiders en zij zijn dat op de dag van vandaag nog steeds.

De wijngaarden liggen verspreid over de dorpen Bouzy, Tours-Sur-Marne en Ambonnay. Er wordt gewerkt met de drie belangrijkste druivenrassen van de champagne: chardonnay, pinot noir en pinot meunier. In totaal werkt Laurent-Perrier met 150 hectare die allemaal op duurzame wijze worden verbouwd. Dit is in 2018 officieel erkend met de certificaten Sustainable Viticulture in Champagne (SVC) en High Environmental Value (HEV). Daarnaast wordt er ook gelet op milieuvriendelijke productverpakkingen en het minimaliseren van elektriciteit en gasverbruik.

In de jaren ’50 was Perrier een van de eerste die ervoor koos om roestvrijstalen tanks te gebruiken voor de fermentatie. Zo kon de lage temperatuur gemakkelijk gereguleerd worden en bleef de frisheid goed behouden. Elke wijngaard en batch wordt apart vergist. De uiteindelijke blend wordt daarna pas samengesteld door keldermeester Michel Fauconnet. De stijl van Laurent-Perrier is te omschrijven als fris, elegant en puur. Er worden negen verschillende champagnes geproduceerd, waarvan Alexandra Rosé en Grand Siècle de absolute top cuvées zijn. Met de Ultra Brut cuvée was Laurent-Perrier de eerste die een champagne op de markt bracht in brut nature stijl. Ofwel, met zero dosage.

Het champagnehuis heeft het niet altijd makkelijk gehad, maar des ondanks is Laurent-Perrier uitgegroeid tot een van de beste champagnehuizen en inmiddels behoren er nog een aantal prestigieuze wijnhuizen tot de Laurent-Perrier group.

Lees meer
Laurent Perrier

Wijnen van van Laurent Perrier

Alexandra Rose  |  Blanc de Blancs Brut Nature  |   |   |   |   |   |  Grand Siecle Nr. 26  |  Rosé


Aan favorieten toegevoegd