Wijnen van Helene Beaugrand

Helene Beaugrand

Helene Beaugrand is te vinden in de heuvels van het stadje Montgueux in Cote de Bar. Dit is een a-typische appellatie, want hij werd pas in 1927 erkend en opgenomen als Champagne. De wijnstokken staan aangeplant op kalkrijke bodems met aders van vuursteen. Dit unieke terroir resulteert in prachtig aromatische en complexe Chardonnays, waarvan bewezen is dat ze buitengewone omstandigheden bieden voor de groei van champagne.


Hoewel dit een relatief nieuw Domaine is, komt wijnmaker en oprichter Hélène voort uit een lange traditie van wijnmaken. Haar overgrootvader Gustave en haar grootvader Léon begonnen in het begin van de 20e eeuw met het bewerken van de wijnstokken en in 1919 werd de eerste oogst gemaakt. Bijna 100 jaar later, in 2018, erfde Hélène 3 hectare van het Domaine Beaugrand en besloot ze haar eigen champagne te produceren onder de naam Hélène Beaugrand.


De wijngaarden zijn grotendeels beplant met Chardonnay, met enkele kleinere percelen Pinot Noir en Pinot Meunier. Ze produceert momenteel 6 verschillende champagnes met alleen wijnstokken van minstens 45 jaar oud. Haar jaarlijkse productie is ongeveer 25.000 flessen.

Naast haar standaardassortiment van verschillende Cuvées, bracht Hélène Beaugrand ook een limited edition 100% Pinot Meunier uit Montgueux uit. Deze zeldzame champagne is een prachtige uitdrukking van het terroir en een geweldig bewijs dat Hélène Beaugrand een echte ‘Grower-Champagne’ is.

Lees meer
Helene Beaugrand
Aan favorieten toegevoegd