Wijnen van Guillaume Selosse

Guillaume Selosse

Guillaume Selosse kreeg voor zijn 18e verjaardag een heel bijzonder cadeau van zijn oma, namelijk een klein perceel in de Champagne. Sindsdien werkt hij samen met zijn vader Anselme binnen het familiebedrijf. In 2009 brengt Guillaume zijn eerste champagne ‘Au Dessus du Gros Mont’ op de markt. Dit werd regelrecht een succes! Vanaf dat moment hebben de wijnen van Selosse een cultstatus.


Het wijnhuis is gesitueerd in het dorpje Avize, in de Côte de Blancs regio. De Selosse familie heeft totaal acht hectare in bezit die over de volgende dorpen zijn verspreid: Ambonnay Cramant, Oger, Le Mesnil-Sur-Oger, Ay en Mareuil-Sur-Aÿ. Vanaf 1990 worden de wijngaarden biologisch behandeld en daarna zelfs biodynamisch. Maar na een aantal jaren blijkt dat toch niet de manier van werken voor Anselme, de vader van Guillaume. Er wordt overgestapt naar een permacultuur. Deze werkwijze is gebaseerd op biodiversiteit, ethiek en een goede balans tussen ecologische duurzaamheid en economische stabiliteit. Zo ontstaat hun eigen wijnbouwsysteem. Anselme en Guillaume vergelijken zich vaak met natuurverzamelaars. De grond van de wijngaarden hebben kenmerken van de beroemde kimmeridge kalkbodem. Dit is dé ideale bodem voor de productie van complexe witte wijnen en champagnes met een minerale toets.


De tijd nadert dat Anselme het stokje gaat overdragen aan zijn zoon. Sinds Guillaume zijn 18e verjaardag is hij zich al aan het voorbereiden om in de voetsporen van zijn vader te treden. Gedurende die jaren van voorbereiding blijft het niet bij die eerste champagne, want in 2012 brengt hij de Lagrillier cuvée uit. Deze champagne is tot stand gekomen in samenwerking met Jérôme Coessens, eigenaar van de Lagrillier wijngaard. Wederom een buitengewone champagne! Het is dus wel duidelijk dat Guillaume zeer getalenteerd is en dat zijn vader zich niet druk hoeft te maken over de toekomst.

De champagnes van Guillaume zijn eigen perceel zijn erg schaars, aangezien er maar 600 flessen geproduceerd kunnen worden van één oogst. Daarnaast worden er ook maar 300 dozen van de Lagrillier geproduceerd. De flessen zijn onder de kenners en liefhebbers zeer gewild en daarom lastig te verkrijgen!

Lees meer

Wijnen van van Guillaume Selosse

Largillier Extra Brut
Aan favorieten toegevoegd