Wijnen van Grumier

Grumier

De familie Grumier verbouwt sinds 1743 Pinot Noir en Chardonnay in Venteuil. Pas in 1928 begon Armand Grumier met de productie van de eerste champagne. Zijn zoon, Maurice Grumier, zette dit voort na zijn terugkeer uit de oorlog en begon te investeren, te investeren in kwaliteit en echt het merk Maurice Grumier op te bouwen.

Het landgoed wordt momenteel gerund door Fabien Grumier en zijn vrouw Hélène. Ze namen het over in 2006 en begonnen steeds meer te investeren in de kwaliteit van hun wijnen. In 2004 werd een Solera-systeem geïntroduceerd, met een derde van elke Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Een ander voorbeeld van de verbeteringen is dat de wijnen nu apart worden gefermenteerd. Fabien beslist voor elke afzonderlijke cuvee of er een malolactische gisting nodig is, afhankelijk van het oogstjaar.

Champagne Maurice Grumier bezit 4 hectare in Venteuil waarvan 50% is beplant met Chardonnay en 50% met Pinot Noir. Hij produceert hier ook een enkele wijngaardcuvée genaamd Les Plates Pierres, die alleen wordt uitgebracht als Millésimé. Naast de percelen in Venteuil teelt hij ook Meunier in Dormans (2,5 hectare), Festigny (1 hectare) en enkele kleinere percelen in Nesle-le-Repons, Reuil en Balieux-sous-Châtillon.


Dat Fabien bezig is met het verbeteren van het werk van zijn voorouders is overduidelijk. Gerhard Eichelman, een van de autoriteiten op het gebied van champagne, schrijft het volgende over de champagne van Maurice Grumier:
Maurice Grumier Champagnes zijn de laatste jaren complexer geworden, krachtiger en preciezer geworden, met een duidelijke signatuur. (…) Het instapniveau is hoog; de Blanc de Noirs, Blanc de Blancs en Perpétuelle Réserve zijn zeer betrouwbaar, terwijl de Instant Nature puur en gripvast is. Vooral de single-vineyard champagnes zijn opwindend, net als de enorm krachtige Les Plates Pierres.

Met Maurice Grumier ben je verzekerd van het beste dat de Vallée de la Marne te bieden heeft, en dit is zeker een champagne om naar uit te kijken. De verbeteringen gaan door en de champagne wordt elk jaar beter.

Lees meer
Grumier
Aan favorieten toegevoegd