Wijnen van Deutz

Deutz

Maison Deutz is in 1838 opgericht door William Deutz en Pierre-Huber Geldermann. Het wijnhuis vind je in het dorpje Aÿ, wat ten noordwesten van de stad Épernay ligt. Het duo had niet alleen Franse roots, maar ook een Duitse achtergrond. Daarom werd Duitsland een van de belangrijkste afzetmarkten en zo wist Deutz in no-time uit te groeien tot een belangrijke speler. Sinds 1993 is het champagnehuis eigendom van Louis Roederer uit Reims.

Deutz heeft zelf 45 hectare in bezit en werkt daarnaast nauw samen met verschillende wijnboeren. De telers worden zorgvuldig geselecteerd. Zo worden alleen druiven van de beste kwaliteit worden gebruikt. 80% van het fruit is afkomstig van geclassificeerde Grand Cru of Premier Cru wijngaarden. De plots zijn verdeeld over de gemeenten Aÿ, Côte des Blancs, Mareuil, Bisseuil en Villers-Marmery. De belangrijkste druivenrassen zijn chardonnay, pinot noir en pinot meunier.

Alle percelen worden apart vergist in roestvrijstalen tanks. Na de fermentatie ondergaan alle basiswijnen een malolactische gisting zodat de wijnen extra body krijgen, want bij Deutz worden er geen houten vaten gebruikt. De uiteindelijke blend verschilt per jaar en wordt samengesteld op basis van de karakteristieken van de desbetreffende vintage en de reservewijnen. Als de champagnes eenmaal gebotteld zijn gaan ze de kelder in voor minimaal 30 maanden flesrijping. Want zoals Deutz zegt: “time and patience to reach perfection”. In totaal worden er 9 verschillende champagnes geproduceerd. De prestige cuvées van het huis zijn William Deutz en Amour de Deutz. Die laatste komt in twee stijlen op de markt: als rosé of als blanc de blancs van 100% chardonnay. Stuk voor stuk zijn het bijzondere champagnes met allen een eigen karakter.

Lees meer
Deutz
Aan favorieten toegevoegd